Veszélyben a demokrácia

2011. július 12. 10:29

Remélem, hogy az átalakulás útját kereső más országok tartózkodnak a magyar modell követésétől.

2011. július 12. 10:29
Benjamin L. Cardin
NOL

„Ha a nacionalizmus érméjének egyik oldala a magyar etnikai identitás túlzott hangoztatása a határokon túl, a másik oldala a hazai kisebbségekkel szemben tanúsított intolerancia. Kormánytisztviselők részéről is mind hangosabban hallható az érvelés, hogy amíg a zsidók számára a XX. század tragédiája a holokauszt volt, Magyarország számára az 1920-as trianoni békeszerződés, amely új államok határait húzta meg a legyőzött Osztrák–Magyar Monarchia kárára.

Ez az összevetés sértő és zavarkeltő. Trianon kapcsán a kisebbségi magyarok soha nem váltak a kiirtás szándékának célpontjaivá, tömegygyilkosság áldozataivá. Ráadásul ez az érvelés a magyar illetve zsidó identitást egymást kizárónak mutatja fel. Holott 400 ezer zsidót hurcoltak el Magyarországról Ausch witzba, több mint tízezret lőttek a Dunába. Ők nem voltak magyarok? Miként lehet, hogy ez nem tragédia Magyarország számára?

Elsöprő többségét a kormány arra is felhasználta, hogy teljesen új alkotmányt fogadtasson el, amelyet az Európa Tanács jogi szakértőkből álló, a törvényeket a demokrácia tükrében vizsgáló velencei bizottsága bírálattal illetett. (...)

Magyarország 1989-ben még ösztönző erőként állt a demokrácia és az emberi jogok védelmezői előtt szerte a világon. Ma mélyen aggódom a fejlemények iránya miatt. Megértem, hogy egy új kormánynak olykor időre van szüksége, hogy kiismerje magát, és remélem, hogy tanúi leszünk bizonyos budapesti kiigazításoknak. De egyúttal azt is remélem, hogy az átalakulás útját kereső más országok tartózkodnak a magyar modell követésétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. július 13. 08:21
"mint országaink szoros kötődésére egymáshoz" Micsoda megállapítás egy amerikai szenátortól néhány évvel az nagy Szovjetunióhoz fűződő barátságunk után! Nem korai még ez a szerelem? . Meghalt a király, éljen a király? . A több mint 300 milliós USA vajmi keveset foglalkozik (ha egyáltalán tudja, hogy van Magyarország) azzal, hogy mi történik az országunkban. Pláne nem az ország vezetésével. Valami elismerést vár a szenátor úr, hogy beleturkál a magyar belügyekbe?
torresG4
2011. július 13. 00:31
bocsánat a jóérzésű magyaroktól, de nagyon tele van a f@szom ezzel az amerikai, de nem véletlenül zsidó származású szenátorral, akit arra jelöltek ki származásánál fogva, hogy a magyarokat nácizza...... a kurva zsidó nénikéjét ennek a pajeszos kaftánosnak, aki a yenki szenátusban magyarországot gyalázza, ahol nem volt rabszolgaság és befogadott tizenhét nemzetiséget az évszázadok során, mint nemzetalkotó kisebbséget, sajnos a cigányok és a zsidók, a két rokon nép nem élt a történelmi lehetőséggel, amit magyarország nyújtott nekik....
torresG4
2011. július 13. 00:11
te a világ legnagyobb demokratája! tudod-e, hogy magyarországon soha nem volt rabszolgaság....????? , mert a magyar néplélek nem ismerte és soha nem fogadta el ezt az ordas gondolkodást......
kukagyerek
2011. július 12. 20:24
Pupák! Hol van itt demokrácia? Ahol politikai foglyok vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!