Ki Kopits György és miért?

2012. január 19. 22:47

Kopits Györgyöt személyes felelősség terheli a 2010-es költségvetés meghamisításában, melyet mint a Költségvetési Tanács elnöke hagyott jóvá.

2012. január 19. 22:47
Nemzetgazdasági Minisztérium
Kormany.hu

„Kopits György öt évig volt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, akkor, amikor elkövették a legsúlyosabb hibát, a devizahitelezés elengedését. Az, hogy ez mekkora terhet jelent a magyar családoknak, vállalkozásoknak ma már mindenki tudja.

Kopits Györgyöt továbbá személyes felelősség terheli a 2010-es költségvetés meghamisításában, melyet mint a Költségvetési Tanács elnöke úgy hagyott jóvá, hogy az abban szereplő 3,8%-os hiánnyal szemben ténylegesen 7 % felett alakult volna az államháztartási hiány, ha azt az Orbán kormány erélyes intézkedésekkel nem csökkentette volna.

Ezért úgy gondoljuk, hogy egy hiteltelen ember ne beszéljen hitelességről.

Visszautasítjuk továbbá a Naszvadi György államtitkár elleni méltatlan támadást. Naszvadi György és munkatársai kitűnő szakmai munkát végeztek a 2010-es költségvetés konszolidációjában. A 2011-es költségvetés pedig technikai többlet nélkül is 3% alatti hiányt mutat. A 2012-re elfogadott költségvetési hiány pedig az Európai Bizottság által visszaigazoltak szerint is 3% alatti lesz.

Értjük, hogy Kopits György sértődött ember és nagyon szeretne újból a Költségvetési Tanács elnöke lenni, de most, hogy egy kitűnő és hiteles szakember vezeti a Költségvetési Tanácsot, rá már nincs szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. január 20. 08:51
Hahaha, a jobberek gazdasági fenekegyere, a jobbkéz, aki bűzös barlangjából fejléces papíron vagdalkozik. Védi a történelmi árakat. Muhahaha...:)))
tunde04
2012. január 20. 07:07
korrekt! és kéretik a jövőben is ekkora vehemenciával küzdeni! mind a belföldi mind a külföldi támadások ellen! akkor a kormány kap tőlem egy lájkot és 2014-ben egy szavazatot!
korona
2012. január 20. 06:44
Mind azoknak, akik ismernek, közzéteszem, hogy tovább nem támogatom a JOBBIK mozgalmat, mert olyan rongy, trágár, alj emberek is "párttagjuk", mint amilyen ezen a portálon többször megjelenő "Winston Smith" !! Továbbra is kizárólag királyságpártoló vagyok! Semilyen szélsőséges, ultra mozgalmakat, pártokat NEM VAGYOK HAJLANDÓ pártolni, legyenek azok jobboldaliak vagy baloldaliak! Minden eddigi JOBBIK melletti írásomat visszavonom! A béke, a jobb élet elérésének híve vagyok, minden emberre vonatkozólag! Kétszer kizárólag a JOBBIKra adtam a szavazatomat. Megbántam! Pont ilyen úgybevezett "Winston Smith" alak miatt. Soha többet nem szavazok a JOBBIK "pártra"! Minden párt ellenes vagyok! A vélemény szabad! A gondolat nem korlátozható! Éljen a Magyar Királyság !!!
P.A.
2012. január 20. 06:36
Ez a csávó el-me-be-teg. Tényéleg mindenre reagálni kell? És legközelebb az NGM arról is ad ki nyilatkozatot, hogy én mit kommentelek ide? Ha Kopits azt mondja, hogy "Matolcsy, az anyád!", akkor az NGM közleményben tudatja, hogy Matolcsy anyja jól van és Kopistnak pedig a k***a annját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!