Az egészségpolitikai paradigmaváltás eredményei

2012. február 08. 10:21

A kormányzattól soha nem hangzottak el az intézmények államosítását alátámasztó érvek.

2012. február 08. 10:21
Idea Intézet
Idea Intézet

„A kormányzattól soha nem hangzottak el az intézmények államosítását alátámasztó érvek (a miért, hogyan, mikor, miből, ki kérdőszavak mentén), de a másik, ezzel szinte ellentétes folyamatra, a piac megjelenésére sem reagált a kabinet. Kíváncsian várhatunk tovább arra, hogy megtudjuk, mit gondol, és mit ért az egészségpolitika egyenlőség alatt, milyen szempontok szerint mérlegeli a magán-betegségbiztosítás – adómentességből adódó – várható fellendülésének következményeit, és így tovább.

Az országjáráson gyűjtött »hihetetlen mennyiségű adatról« történő, ám tényeket nem közlő beszámoló helyett az egészségpolitikai lépések – például az államosítás vagy a gyógyszerpiaci szigorítások – eredményeinek bemutatása, valamint a szakma javaslataival kapcsolatos érdemi megnyilvánulás lenne elsőrendű, hiszen ezek meghatározzák az egészségügy jövőbeni irányait. Miért hagyjuk, hogy a kormány kikerülje ezeket a kérdéseket? Vannak rájuk egyáltalán válaszai?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. február 08. 17:46
Az egész törvénykezési etap, amit végigcsináktak a másfél év alatt, gyakorlatilag megszüntette a modern állam, a modern törvénykezés legfontosabb funkcióját, a törvényekkel való állampolgári azonosulást a viták, a párbeszéd segítségével. Miután MINDEN döntés EGYSZERRE érdekeket szolgál, és érdekeket sért, CSAK ezzel a módszerrel lehet a teljes népesség együttműködő azonosulását megszerezni. A Fidesz (egyébként ősi) munkamódszerével csak korrumpálni lehet érdekKÉPVISELETEKET (pl. MÁV..., doktorok - na nem kisdoktorok...), ha azt akarják, hogy melléjük álljanak a tömegek is.
bigyomail
2012. február 08. 14:59
Az intézmények államosítását alátámasztó érvek azért nem hangozottak el a Fidesz szájából, (Jó kis képzavar!) mert nekik ilyenek nem voltak. Arról a Fideszről beszélünk, aki az államosítás mellett kiállt ugyan a Munkáspárttal karöltve, de előtte ugyan ez a Fidesz terjesztette be, egyébként nagyon helyesen, az ország első kórház-privatizációs törvényét. Érv persze volt: szorozd meg -1-el, amit az MSZP tenni akar. Ők nyolc évnyi politizálást építettek föl az MSZP * -1 = Fidesz képletre. (Most az MSZP ugyan ezt csinálja, hátha nekik is bejön.) Na de ez ettől még nem a szakpolitika érvrendszere, legalább is remélem!
P.A.
2012. február 08. 12:40
Ha az állami egészségügy felé megyünk el, az a többségnek rossz lesz. Hogy ezen miért gondolkozik a kormányzat, az érthetetlen.
Viktus
2012. február 08. 12:06
Átlagosan tízezer forinttal kapnak kevesebbet az egészségügyben dolgozók februárban az év elejétől életbe lépett adóváltozások nyomán. A kötelező béremelést és bérkompenzációt az intézményeknek jogszabályi kötelességük kifizetni a dolgozóiknak, ennek azonban egyelőre nincsen meg a fedezete. http://hvg.hu/itthon/20120208_korhazak_adossag_berkompenzacio Egyenlőre ennyi a paradigmaváltásból :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!