A Cycle Me Home nem csak egy film

2012. április 04. 09:10

A célunk az, hogy a CMH ne csak egy film legyen, hanem mozgalommá váljon, ami embereket hoz össze. Interjú.

2012. április 04. 09:10
Klára Levente
Ride4Life

 

Mennyi felkészülést igényelt a dolog, emberek még egy hétvégét is képesek túlszervezni, nektek ez hogy ment? Néztetek előre szállást meg hasonlók?

Sokat szervezkedtünk, főleg azért, hogy szponzorokat találjunk, mivel egy ministábnak is utaznia kellett, ami azért jár bizonyos költségekkel - elsősorban ugye autó és benzin. Az útvonalat nagyrészt Adam - az első csatlakozó, kinti osztálytársam - szervezte, ő próbált szállásokat is intézni. Dani, a film rendezője vállalta magára a tulajdonképpeni produceri feladatokat, ő kontaktolt mindenféle szervezetekkel, hogy már indulás előtt legyen valamiféle hírverése a dolognak. A kinti sulistársaim nagyon rácsúsztak az ötletre, úgyhogy alakult egy kis szervezői csapat, film- és marketingsulisokból (haverok haverjai, akik mind mind szívességből segítettek) és ennek a csapatnak köszönhető tulajdonképpen az is, hogy mi is elhittük, hogy megcsináljuk az utat. Én nagyrészt az ilyen bringás kontaktokat intéztem, meg Danival - akivel együtt laktunk kint - lejárkáltunk az ECMC szervezői gyűléseire. A fizikai felkészülést nem vittük túlzásba, Adammel elmentünk pár hétvégén egy-egy hosszabb tekerésre, de összességében nekivághattunk volna vastagabb combokkal is az útnak.

Hányan tekertetek, ha jól tudom út közben többen is csatlakoztak hozzátok?

Ketten indultunk és 15-en érkeztünk. az ecmc-ről való induláskor is velünk tartott pár srác az első kilométerekre. Itt ismertük meg Olajt, a magyar futárt, aki kijött a versenyre, utána elindult velünk, aztán az utolsó szakaszra is lejött elénk. Útközben is voltak csatlakozók rövidebb szakaszokra, meg a nagyvárosokban nyomtunk nightride-okat helyi formákkal. Nagyon kedves embereket ismertünk meg az út során, az egész útra jellemző volt egy szuper testvéries hangulat. Végül az útnak köszönhetően kialakult Pesten a »CMH kemény mag« egy olyan társaság, akiket az út hozott össze, és azóta is együtt rakjuk neki. (...)

Pontosan mikor hol lesz a bemutató?

 

Április 6-án, pénteken a Merlinben. a vetítés 10-kor kezdődik, de előtte még lesz egy kis verseny is a Telepnél 8-tól. Az este érdekessége, hogy az olasz techno producer, Dusty Kid, akinek a zenéi szólnak a filmben egy valószínűleg eléggé lehengerlő live act-tel érkezik, mellette pedig egy elég színes pesti fellépő gárda pakolja majd a zenét.

 

A jövőben terveztek hasonló megmozdulást, mint a CMH, van valami új útiterv esetleg?

A CMH biztos, hogy tovább él, sokféle tervünk van, meglátjuk, melyik valósul meg végül. valószínűleg majd az én diplomamunkám is CMH munkacím alatt fog futni, szintén a bringázást és a filmezést összehozva, csak más koncepcióval. A mostani film köré már egy elég nagy tábor gyűlt, mind készítői, mind »befogadói« oldalról. Az egész projekt lényege, hogy ez nem egy kész termék, amit megvehetsz vagy megnézhetsz, a közönség ugyanúgy részese az egész folyamatnak, ahogy semmiből valami lesz. Emiatt, a sok segítő hozzájárulás miatt lehet az, hogy egy ötletből most egy film született. persze az alapötlet, a biciklivel mászkálás a világban megmarad, én személy szerint nagyon rákaptam erre a dologra, tehát ilyen projektünk biztos, hogy lesz még.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!