Biciklisáv a metróban

2012. május 11. 11:09

Mi lenne, ha az új biciklisávokat nem a föld felett, hanem alatta építenék meg? Mondjuk a metróalagutakban.

2012. május 11. 11:09
Szalai Anna
NOL

Mi lenne, ha az új biciklisávokat nem a föld felett, hanem alatta építenék meg? Mondjuk a metróalagutakban. A 4-es metró vágányai még úgyse készültek el, az ide szánt kocsik engedélyezési eljárását még el sem indította a gyártó, működtetése pedig évente hatmilliárddal dobja majd meg a BKV költségeit.

Holott a jelenlegi tételeket is alig tudják kifizetni. Az alagutakat viszont kifúrták. Szabadon áramolhatna benne a kerékpáros Kelenföldtől a Keletiig.

Vagy ott van a 3-as metró. A pálya egyik kitérőjében talált sínfejkitörés miatt kedden húsz kilométeresre csökkentették a kocsik sebességét. Csaknem annyira, mint egy jó formában lévő biciklis tempója. Az ideiglenes javítás eredményeként ugyan másnap már újra negyvennel száguldhattak a szerelvények, szinte már mint egy villamos, de aligha ez volt az utolsó lassítás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. május 30. 05:19
Ennyi gyomorfekélyes, epebajos kommentelőt! A Mandiner bevonzza a kedélytelen, frusztrált közönséget, akik képtelenek bármihez is pozitíven állni, vagy legalább mosolyogni egy jóízűt. Persze, érthető! A balosok még mindig keseregnek a 2010-es nagy választási zakó miatt. A jobbereknek meg állandóan rossz a szájízük az állandó seggnyalás okán. Fel a fejjel, gyerekek!
kükü
2012. május 30. 05:19
Pffff... Az állomásokból meg legyenek föld alatti bölcsödék.
Gombóc XVI. Artúr
2012. május 22. 14:24
Kedves Szalai Anna! Szerintem is elő kéne végre venni és elszámoltatni Demszky Gabikát...
vahur
2012. május 21. 15:28
Jaj, csak nem kő komcsi a néni hogy a száNOLmon, ilyen butaság okát hord össze;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!