A kicsapott biztosíték

2012. augusztus 01. 18:14

Budapest huszonvalahány, szanaszét húzó kerületből áll, amelyeket nagyrészt akarnok kisfideszesek vezetnek.

2012. augusztus 01. 18:14
Professzor Pizka
Ráérünk blog

„Egy kétmilliós, múltjára és szépségére büszke világvárosnak core activity-je a szép világítás, de nem az, hogy huszonvalahány, szanaszét húzó kerületből áll, amelyeket nagyrészt akarnok kisfideszesek vezetnek napi egyéni érdekeik alapján, a rendőrségi szervezete kerületi bázisú és nem feladat szerint osztott (kerületi kapitánysági feladat a közrendvédelem, az összes többinek már rég BRFK-közvetlen szervezetben kellene lennie, maximum négy-öt nagyrégióra osztva Budapestet). Nem core activity, hogy az ilyesmihez csak hobbistaként értő, de a nagyfőnökkel rokonságban álló, nulla releváns tapasztalattal bíró egyént oktrojálnak a fővárosi közlekedés élére, össze-vissza csoportosítgatva alatta az erőforrásokat.

Felteszem, ha Tarlós Istvánt leitatnánk és kapna egy könnyebb lefolyású őszinteségi rohamot, a fenti felsorolást napestig tudná folytatni. Az igazi spórolás akkor kezdődne, ha a gazdaságtalanul működő szervezetet le lehetne szervezni a felére, ha a folyamatábrák a főváros-kerület-országos hatáskörű szerv mátrixban nem úgy néznének ki, mint egy tányér spagetti. Addig ugyanis nem lehet spórolni, amíg a folyamatok egyes pontjaihoz nem tudunk konkrét költségeket rendelni. Ez nagyjából a szervezetismereti kisegyszeregy, amelyet a világ legnehezebb dolga felmondani, ugyanis ahhoz a bizonyos tányér spagettihez rengeteg érdek fűződik.

Tarlós István a mostani kurzus kevés szimpatikus szereplőjének egyike, de sajnos attól vált azzá, hogy láthatóan béna kacsa volt az első pillanattól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. augusztus 01. 23:53
Haha! "Béna kacsa" !!!??? Osztán a Demszky mi volt?? Buzgó maffiózó?? Meg az egész Fővárosvezetés mi volt 20 évig? /Mindenestől/
slomovicz
2012. augusztus 01. 22:03
Ez a szarság csakis és egyedül az " akarnok kisfideszesek" baromság leírása céljából íródott. Na menj irókám, a jó kurva anyádba.:-)
Kvasztics Fedor
2012. augusztus 01. 20:53
"Nem core activity, hogy az ilyesmihez csak hobbistaként értő, de a nagyfőnökkel rokonságban álló, nulla releváns tapasztalattal bíró egyént oktrojálnak a fővárosi közlekedés élére, össze-vissza csoportosítgatva alatta az erőforrásokat." Kénytelen vagyok elismerni, hogy Vitézy Dávid és csapata eddig csak a budaörsi úti buszsávval hívta fel magára a figyelmet. Kénytelen vagyok leírni, ciki, hogy a rokonság elég ahhoz, hogy egy ilyen komolytalan társaság kezébe adják a budapesti közlekedést.
heep
2012. augusztus 01. 20:45
Ha valaki professzor név alatt ír blogot az ne írjon olyat, hogy huszonvalahány kerülete van Budapestnek. Egy tíz éves gyerek is tudja a pontos számot. Ne fideszezzen ha azt akarja, hogy az egyébként nem teljesen hülyeség mondanivalóját valaki is komolyan vegye. Mert bár egyet értek azzal, hogy tényleg káosz és pazarlás a 23+1 önkormányzat egy ekkora városban de nem tudom komolyan venni amíg süt az írásából ballib tehetetlen düh, hogy nem ők vannak a kassza mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!