Szükségünk van egymásra

2012. november 12. 12:21

Az erre nyitott jobboldaliaknak is el kell fogadniuk, hogy fel kell hagyniuk a szekértábor-logikával, a paranoid ellenségképek gyártásával.

2012. november 12. 12:21
Tüntetésszervezők
Nem tetszik a rendszer?!

A másik végletet azok képviselik, akik most azért támadják az Együtt 2014-et, mert nem határolódik el még ennél is keményebben az előző kormányoktól, sőt, hovatovább magától a baloldaltól. A Véleményvezér blog szerint például Bajnai hatalmas öngólt rúgott azzal, hogy »az első száz, szimbolikusnak szánt aláíró között számos olyan figura található, akiknek a neve elválaszthatatlan az MSZP-SZDSZ koalíciótól és annak teljesen hiteltelenné vált hátországától«. Na mármost, nézzünk meg néhányat ezek közül a nevek közül: Kőszeg Ferenc, Kulka János, Török Ferenc, Parti-Nagy Lajos, Fliegauf Bence, Tarr Béla, Mundruczó Kornél, Vargha János, Schilling Árpád, Bojár Gábor, Majtényi László ... tényleg micsoda gáz nevek. A maguk területén nemzetközi hírű írók, költők, rendezők, filozófusok, történészek, közgazdászok. Az érthető, ha egy bizonytalan jobboldali szavazó nem tartja elképzelhetőnek az összefogást Gyurcsány Ferenccel, na de hogy velük sem? Csak azért, mert sok balos van közöttük?

Ebből a megközelítésből nem beszélhetünk összefogásról sem, hiszen ahhoz két fél kell – nemcsak a baloldaliaknak kell elfogadniuk azt a tényt, hogy a »narancsuralmi aknák felszedéséhez« (Schiffer András) szükség van a jobboldal egy részével való együttműködésre, hanem az erre nyitott jobboldaliaknak is el kell fogadniuk, hogy fel kell hagyniuk a szekértábor-logikával, a paranoid ellenségképek gyártásával. Amennyiben a jogállam helyreállítására törekvő baloldaliaknak elfogadható partner a jogállamot és a demokráciát felszámoló Alaptörvényt és sarkalatos törvényeket sorra megszavazó Ángyán József, akkor a másik oldalon nem lehet tabu Bajnai Gordon sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. november 13. 00:45
"A maguk területén nemzetközi hírű írók, költők, rendezők, filozófusok, történészek, közgazdászok. Az érthető, ha egy bizonytalan jobboldali szavazó nem tartja elképzelhetőnek az összefogást Gyurcsány Ferenccel, na de hogy velük sem? Csak azért, mert sok balos van közöttük?" Nem. Azért, mert az ön által felsoroltak közül Kőszeg Ferenc ezerszer leszerepelt szadeszos (ja és SEMMIBEN sem nemzetközi hírű - nem mellesleg...) Parti-Nagy Lajos magyargyűlöletben valahol a két Kertész között helyezkedik el... Vargha János Duna köre forintszázmilliárdos károkat okozott az országnak azzal, hogy egy tisztán szakmai kérdést politikai kérdéssé tett, aljas módon kihasználva az emberek tájékozatlanságát vízügyekben, illetve harci kedvét a rendszerváltozás hajnalán... Ennyit erről a díszes társaságról! (És akkor még az "örökös aláírókat", akiktől egy normális embernek már tényleg kifordul a bele - Konrád, Heller, György Péter...stb...stb. nemis említettük. Szóval: VELETEK SOHA SEMMIFÉLE KOMPROMISSZUM NINCS! Ti a barikád másik oldalán vagytok és 2 évtizede tüzeltek ránk... Bezzeg, ha alkalomadtán visszalövünk, akkor megy a sírás-rívás, meg a szaladgálás a The Washington Post-hoz, a CNN-hez, az ORF-hez, a ZDF-hez, New Yok-hoz, Brüsszelhez, Strasbourg-hoz...stb. Szánalmas banda! Szánalmas duma! Az is hülye, aki 20 év után "beszopja". Nem tetszik a rendszer? Rendben van. Nekünk meg nem tetszik a pofátok... Ennyi.
Ppali
2012. november 12. 19:53
És akkor 4 év múlva majd mosolyogva tesz egy nyilatkozatot, hogy "nem értettünk hozzá" és elmegy tanítani? A csőd meg itt marad a nyakunkon? Hát kösz, nem. Egyébként együttműködésre tényleg szükség lenne, csak a határvonal van másképp. Nem bal- és jobboldal, hanem nemzetben gondolkodó és azért tenni akarók és (próbálok polkorrekt lenni...) a többiek között van.
sersem
2012. november 12. 19:40
Genetikailag alávaló,szar magyarok! Mi jobban utálunk titeket,mint ti minket. Béke! Össefogás! Higgyetek nekünk,nektek is jó lesz! Közteherviselés! A köz Ti vagytok! Megosztjuk a hatalmat is,mert béke,meg szeretet. Mi gyakoroljuk a hatalmat,ti meg végrehajtjátok,amit mondunk. Pisz!Láv! Regizni,szavazni,Bajnai!
narmer
2012. november 12. 19:18
Ócska, elfogult írásocska, főképp a világhírű megfakult Majtényikkal meg Kulkákkal, Parti- Nagyokkal. A libiknek midenki világhírű , aki legalább egyszer leköpte a nemzetet valamilyen nyilvános aktusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!