Többet ésszel

2013. január 09. 15:52

Azzal, hogy egy népcsoport elveszti a normális kapcsolatát a társadalom nagy részével, a beletartozó egyének ellenségesen fognak viszonyulni hozzá.

2013. január 09. 15:52
Marosi Márton
Campusonline

Azzal, hogy egy népcsoport elveszti a normális kapcsolatát a társadalom nagy részével, a beletartozó egyének ellenségesen fognak viszonyulni hozzá, aminek következtében egyrészt agresszívabb lesz a fellépésük a társadalom más tagjaival szemben, másrészt a társadalom elveszti a maradék kontrollt is felettük.

A gyakorlat nyelvén ez úgy néz ki, hogy könnyebben fog a kocsmában lebökni egy olyan ember, akinek nincs mit vesztenie, és ez akárkire igaz, származásra való tekintet nélkül (tehát akár »Józsi bácsi a szomszédból« is). Ez az ellenérzés nyilvánvalóan most is megvan, csak egyelőre elsősorban a társadalom alrendszereivel szembeni (gazdaság, politikai rendszer stb.), és ez vetül ki egyre látványosabban. Elképesztő gyorsasággal haladunk afelé, hogy ez a probléma az egész közösséggel kapcsolatos ellenérzéssé váljon, immár sokkal erősebb érzelmi alapon, aminek viszont beláthatatlan következményei lehetnek. 

Ezt a Jobbik szempontjából még el lehetne intézni azzal, hogy a szavazótábor erre vágyik, esetleg újabb szavazatokat lehet vele szerezni. Viszont a párt már évek óta vergődik azzal, hogy kormányképesnek látszódjon. 

A fékevesztett cigányozással ezzel kerül gyilkos ellentmondásba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!