Erdély melletti kiállás

2013. február 07. 17:07

Ilyen magyarbarát, szívmelengető cikket még nem írtak talán külföldi lapban.

2013. február 07. 17:07
Ordosz Műhely
Barikád

„Miközben dúl a Szanyi-vita és Füzesi Oszkár bukaresti nagykövetet éppen tisztességes magatartásáért akarja a Ponta-kormány hazaküldeni, egy olyan cikk jelent meg a mai International Herald Tribune-ban, a nagyméretű globális amerikai újság 11-ik oldalának kétharmadán, hatalmas fotóval, amelyre emberemlékezet óta nem volt példa.

A cikk címe: Romániában egy klub nyer és a magyar büszkeséget fűti. Jégkorongról van szó. Illetve annál sokkal többről a Csíkszeredáról keltezett tudósításban, amelynek alcíme: Mint fociban a Barcelona, Csíkszereda uralja a mezőnyt és e mellett társadalmi szerepet is játszik.

Ilyen magyarbarát, szívmelengető cikket még nem írtak talán külföldi lapban, mint e 38 ezres székely városról, amely Romániában az egyik leghidegebb hely. A korongosak trikóin nem a Miercurea Ciuc felirat, hanem Székelyföld olvasható. A Vakar Lajos jégkorongpályájának jegére pedig ezt festették: Hoki Sport Club Csíkszereda.

A tudósítás ezután a legmelegebb szavakkal mutatja be Székelyföld, Erdély és a magyarok történelmét. Olyan magyarbarátsággal, ami – és most jól megfontoltuk, amit írunk – elképzelhetetlen az elmúlt 22 év hazai, balliberális sajtójában, de még a fősodratú teljes magyar sajtóban is ritkaságszámba menne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. február 08. 01:04
Most már nem lehet félúton megállni... Ami jár a dél-tiroli osztráknak, ami jár a finnországi svédnek, az jár a romániai magyarnak is! Ezt kell sulykolni minden létező fórumon! Ha mi nem tesszük, más nem teszi meg helyettünk! NINCS HOVÁ HÁTRÁLNUNK! Éppen eleget tűrtünk...de ennek véget kell vetni - és nem csak Erdélyben!
füst
2013. február 08. 00:36
Igaz, igaz!
csíksomlyai
2013. február 07. 21:59
"A Vakar Lajos jégkorongpályája" Vákár Lajos, tűrhő Ordosz...
nane2011
2013. február 07. 20:29
Nálam miért nem olvasható - már nagyon régóta - Winnetou hozzászólása? Mindig csak a válaszok jelennek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!