Hová menjen Scheppele?

2013. április 10. 14:46

Mi az a drámai ok, amiért Scheppele kibújt a tudomány „csendes világából”, és feladva ottani munkáját Budapesten töltött el 4 évet?

2013. április 10. 14:46
Ordosz Műhely
Alfahír

1. kérdés: mi az a drámai ok, amiért Scheppele kibújt a tudomány »csendes világából«, és feladva ottani munkáját Budapesten töltött el 4 évet? Ennyire vonzotta őt az MSZP-SZDSZ koalíció »alkotmányozási folyamata«?

2. kérdés: ha ily módon felizgatta az akkori magyar alkotmányozási folyamat, amelynek eredményeként semmi nem született, miért olyan biztos, hogy élete végéig egyetlen más ország »alkotmányozási folyamata« sem fogja kihozni sodrából annyira, hogy feladja az oly rokonszenves Princeton városka kellemes egyetemének hangulatát?

3. kérdés: Ha ő politikatudós, szociológus, összehasonlító alkotmányjogász, miért nem találja izgalmas feladatnak a magyar és – például – a szlovák vagy görög alkotmány összehasonlítását, mely utóbbiak hajmeresztően kirekesztőek a nem szlovákokkal és nem görögökkel szemben?

4. kérdés: Ha olyannyira érzékeny az emberi jogok megsértésére, a hatalmi ágak elkenésére és a jogokkal való visszaélés egyéb formáira, vajon miért nem érdekli őt Üzbegisztán, Szaúd-Arábia, Izrael, Szingapúr, India és egyéb, szakmai szempontból is oly érdekes országokban kialakult jogi vagy alkotmányos helyzet?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. április 10. 20:16
Küldtem neki levelet, izgalommal várom a választ. Ide lehet tolni az észrevételeket: [email protected]
Akvínói akvavit
2013. április 10. 20:01
Ma a legjobb publicisztikai portál Magyarországon.
Fici7
2013. április 10. 19:07
Elemzéséről valami vélemény? Mindenkit szidtok aki nem ért egyet a kormánnyal. Kulturáltan kéne vitatkozni, nem szapulni a másikat.
antioxi
2013. április 10. 17:29
Hogy miért? 1) Mert gusztustalan, magát nöneműnek mondó zsidó sheppele. 2) Mert a magyar zsidók (az EU-ban a második legnagyobb ilyen populáció nálunk van pechünkre) alól kiszaladóban van a szőnyeg 3) Mert a zsidók és magyarok viszonya kezd visszaállni az 1914 előttire - avagy normalizálódni. 4) Mert a végleges normalizáláshoz a 2014-es parlementi választásokat ezért kell a nemzeti erőknek megnyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!