Preventív hasba rúgás

2013. november 19. 21:33

A helyszínre küldött rendőrjárőrök a Széchenyi rakparton találták meg a fiatal fiúkból álló társaságot, a sértett pedig felismerte őket. A 14–17 éves fiatalok egymást biztatva verték meg a 47 éves hajléktalan férfit.

2013. november 19. 21:33
Simkó János
NOL

A főváros most elfogadott bátor és előremutató rendelete a szabálysértési törvényre hivatkozik, e szerint „életvitelszerű tartózkodásnak tekinthető minden olyan magatartás, amely alapján megállapítható, hogy a kijelölt területen való életvitelszerű tartózkodás a lakó- és tartózkodási hely, valamint egyéb szállásra való visszatérés szándéka nélkül, a kijelölt területen való huzamos tartózkodás érdekében valósul meg, és a kijelölt területen való tartózkodás körülményeiből, vagy a magatartásból arra lehet következtetni, hogy a jellemzően lakóhelyül szolgáló kijelölt területen végzett tevékenységet – így különösen alvás, tisztálkodás, étkezés, öltözködés, állattartás – az elkövető a kijelölt területen rövid időnként visszatérően és rendszeresen végzi”. (Szabs. tv. 179/A. § (4) bekezdés.) Ugye, világos?

Ha a fenti tényállás valósult meg szombaton, akkor az egészséges magyar fiatalok egy preventív folyamat részeként az életvitel megváltoztatására irányuló információt továbbítottak a 47 éves hajléktalannak, unortodox eszközök, úgymint ütés, rúgás segítségével. Ne veszítsük szem elől, hogy a Lánchíd egyrészt híd, másrészt a világörökség része, harmadrész a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szellemében hamarosan összevonásra kerül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel és a felcsúti utasváróval, vagyis többszörösen tiltott terület!

Amennyiben a hajléktalan a (2) esetnek megfelelően kőoroszlán-szelídítő volt, akkor a közösség védelmében fellépő fiatalok azt vélelmezhették, hogy az illető a veszélyes állatok tartására vonatkozó jogszabályok megszegésére készül, és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm.-rendeletben meghatározott bírságtól akarták – kétségtelenül nagyon határozottan – megkímélni a középkorú férfit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!