H. und K.

2013. december 03. 07:15

A „demokratikus ellenzékben” a „horthyzásnak” identitásképző erővé kellene válnia. Csakhogy horthyzni sajnos nem lehet hitelesen és főleg hatásosan kádározás nélkül.

2013. december 03. 07:15
Révész Sándor
NOL

Most pedig a »demokratikus ellenzék« körében elfogadott tézis, hogy Horthy – szemérmetlen hazugságokat terjesztő – apologétájának a demokratikus elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Antall apologétái pedig, köztük azok, akik lelkesen támogatták őt a demokratikus normák fellazításában, a közmédia kisajátításában, most antallista múltjuk büszke vállalásával fontos és elismert tényezők lehetnek a »demokratikus ellenzék« pártjaiban az LMP-től a Bokros-párton át a DK-ig. Hát akkor? Kinek mi baja lehetne Horthy fölvállalásából?

A »demokratikus ellenzék« dolga lenne, hogy lehessen. A »demokratikus ellenzékben« a »horthyzásnak« identitásképző erővé kellene válnia. Csakhogy horthyzni sajnos nem lehet hitelesen és főleg hatásosan kádározás nélkül. Nem azért, mert valamiféle egyensúlyt kellene tartani. Nem is azért, mert a kettő egykutya lenne. A történelemben két kutya sohasem egy. Hanem egyrészt azért, hogy ne lehessen a horthyzással a kádározást szembeállítani és azzal hatástalanítani.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. december 03. 09:24
Az antiszemitizmussal vádolt Horthy Miklós kiengedte Rákosi Mátyást és elvtársait Sztalin birodalmába és védelmezte a náci terror elől hazánkba menekült német, lengyel, szlovák, román, osztrák és szerb zsidók tömegét. A makulátlan "szemitabarát" Sztalin viszont kivégeztette a Szovjetunióba menekült zsidó-lengyel Bund vezetőit, a Szocialista Internacionálé Végrehajtó Bizottságának zsidó tagjait, Lenin legközelebbi zsidó munkatársait, a magyar Kun Bélát és számtalan szovjet vagy külföldi zsidó származású állampolgárt! Kétségtelen, hogy jót is tett a zsidóknak: több tízezer családot irányított a Zsidó Autonóm Területre (Birobidzsanba), ahol négy helység, és egy faipari üzem is található, sőt vasútvonal is átszeli a területet, amely Oroszország távol-keleti részén, a kínai határ közelében fekvő, szúnyogokat "termő" mocsaras terület volt. Vajon Horthyt azért antiszemitázzák egyesek, mert nem adott a magyar zsidóknak egy autonóm területet?Vajon hány európai politikus állt ellent Hitler követelésének vagy kérésének? Hány államfő fogadott be nácik elől menekülőket? Hány államfő vezényelt páncélosokat a GESTAPO pribékei ellen, a zsidó állampolgárok deportálásának megakadályozása céljából? Hány államban kaptak élelmet, fedelet, anyagi segítséget, óvodai és iskolai ellátást, útlevelet és továbbutazási lehetőséget, (még a németekkel ellenséges viszonyban lévő országokba is)? Prof.Dr.Bokor Imre
GV0917
2013. december 03. 09:05
Üdvözlet Charon Sanyi! Nagyon nagy szükséged lehet némi "obolusra" hogy ismét a Mandira fanyalodsz! Nagyon mulatságos amit sugallasz!A demokraták, és a szocdemek(alias MSZP) nem mernek tiszta szívvel "Horthyzni",mert érzik, hogy az ő ikonjuk fiumei Csermanek Kádár János is eléggé sáros a magyar társadalommal szemben.Bár igyekezett a vályút megtölteni, de mindig akadt a kondában egy két értelmes gondolkodó egyed és ez okozta a bajt! Hiába , az ész bajjal jár! Gondolják már végig a harsogó -antiszemitázó- fasisztázó-populistázó-és egyéb módon gyalázkodók, hogy nekik mi van a fülük mögött? Tapasztalat, hogy a fröcsögő, hisztérikusan és permanensen gyalázkodó ember így akarja elhallgattatni saját csöppet sem tiszta lelkiismeretét!Mert félnek!!!Egy igazi-nem a GYURCSÁNY-FÉLE KARIKATÚRA DEMOKRATA-hanem az igazi, az SOHA SEM FÉL!
Senye Péter
2013. december 03. 09:01
Horthyt nem kell eszményíteni, de képtelenség őt az ő korában bárki mással behelyettesíteni. Kádárról nem mondhatjuk el ugyanezt.
tevevanegypupu
2013. december 03. 08:10
Horthyt és Kádárt egymás mellett emlegetni tényleg nem kellene. Kádár címeres gazember volt, saját pártjának embereit is gátlás nélkül irtotta, Horthy pedig azokat is védte, akik mindent megtettek azért, hogy az ország tönkremenjen, és akiknek Trianont köszönhetjük.Kádár teljes szívvel szolgálta a szovjeteket, Horthyt pedig engedelmességre kényszerítette az a német birodalom, amivel készséges barátságot kötött az a Szovjetunió, ami aztán negyven évig megszállt bennünket, a mostani demokratikus ellenzék idősebb tagjainak nagy örömére..Nem kell bonyolítani, ott vannak a tények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!