Ide vezet a túlzott, átgondolatlan rendpártiság

2014. január 30. 11:41

Nem értem, hogy a magyar rendőrség miért járatja az utcán szolgáló egységeit gyakorlóruhában. Nem értem, hogy a fővárosi közterület-fenntartó miért járatja az utcán szolgáló egységeit gyakorlóruhában.

2014. január 30. 11:41
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

Nem értem, hogy a magyar rendőrség miért járatja az utcán szolgáló egységeit gyakorlóruhában. Mi szükség van arra, hogy polgárok úgy érezzék: akkora a baj az országban, hogy csak félkatonai egységek folyamatos jelenlétével lehet vigyázni rájuk?

Azt pedig végképp nem értem, hogy a fővárosi közterület-fenntartó miért járatja az utcán szolgáló egységeit gyakorlóruhában, és miért kapnak a rendőrökéhez hasonló jogköröket? Ez nem egy rendfenntartó szervezet, nem tudják és nem is dolguk felmérni, mikor szükséges erőszak alkalmazása. Alkalmatlan embereknek adunk óriási jogkört - így nem meglepő, ha ezek az emberek magukból kivetkőzve ütlegelnek bliccelni próbáló BKV-utasokat.

Ide vezet a túlzott, átgondolatlan rendpártiság, ide vezet, ha a „rendteremtés” egyébként üres jelszavával akarjuk militarizálni Magyarországot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!