Csak üldözés legyen!

2014. november 15. 15:49

Fordulatot az hozna, ha minél nagyobb arányban sikerülne lakhatáshoz juttatni, társadalmi létében rehabilitálni azokat, akiket lehet.

2014. november 15. 15:49
Révész Sándor
Népszabadság

Megyek hazafelé a metróval a Határ útig: ott vannak. Járok-kelek a városban: a Kálvin téren, a Blaha Lujza téren, a Népligetnél, az Örs vezér téren, az Árpád hídnál – ott vannak. A köztéri kamerák mutatják, hol, mennyien vannak, a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek használják ezeket az adatokat. Aki nyitott szemmel és orral jár a városban, tudja, hogy a rendpárti jogpusztítás semmilyen eredményt nem hozott a hajléktalanok ügyében.

Fordulatot az hozna, ha minél nagyobb arányban sikerülne lakhatáshoz juttatni, társadalmi létében rehabilitálni azokat, akiket lehet. A Város Mindenkié csoport és mások számtalan kihasználatlan lehetőségre mutattak már rá. Fütyülnek rájuk. Ami ebben az ügyben történt, szinte csak uniós programok keretében, uniós pénzből történt. Ezek a programok most futnak ki, helyettük nincs semmi. A kormánytöbbség pedig a normatív lakásfenntartási támogatás eltörlésével járul hozzá a helyzet romlásához. A hajléktalanok kunyhóit brutálisan és törvénysértő módon elpusztítják.

Pár napja megírtuk, hogy a hatóságok az önkormányzati választásokig szinte egyáltalán nem foglalkoztak a közterületen élő hajléktalanokkal, aztán hirtelen nekiláttak kampányszerűen és látványosan vegzálni őket. Nyilván azt gondolják a csendes többségről, hogy az eredménytelenség már fel sem tűnik nekik, csak üldözés legyen. »A tudatlanság erő.« »A szabadság szolgaság.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 16. 09:45
Mi köze a címnek a tartalmához? Mit ért a szerző "rendpárti jogpusztítás" alatt? A szerző állítólag publicista. Állítólag.
lacipaci
2014. november 16. 09:39
Micsoda taktikus ! A kiskaput ezért ott hagyta "akiket lehet".
Agricola
2014. november 16. 09:34
"Fordulatot az hozna, ha minél nagyobb arányban sikerülne lakhatáshoz juttatni, társadalmi létében rehabilitálni azokat, akiket lehet." De nem mindenkit lehet! Ha mégis lakáshoz juttatnak ilyen alakokat az fordulatot hoz a közelében lakók életében! A minap lehetett látni egy TV riportot arról, hogy a közelben lakók életét hogyan teszi tönkre agy lehetetlen lakó viselkedése, akinek a tudatformáló szerek elvették a józan eszét. A lakásból iszonyú bűz árad. A TV bemutatta a lakást, ahol a kosz és a rendetlenség eget verő, a közműveket régen kikötötték, a lakó anyagcsere termékeit vödrökben gyűjti. A közelben lakókat tűzveszély és járványveszély fenyegeti és ki vannak téve a tudatformáló szereket használó lakó fenyegetéseinek és inzultálásának. A Város Mindenkié csoport és mások számtalan kihasználatlan lehetőségre mutattak már rá és sóztak mások nyakába olyanokat mint akit a TV riportban is bemutattak. Miért nem viszik őket maguk mellé a Rózsadombra?
Senye Péter
2014. november 16. 07:19
Sok társasház lakóinak életét tönkreteszi egy-egy lakó'társuk' nehezen tűrhető magatartása. A lakáshoz juttatás és ottmaradás feltétele a tisztességes magatartás legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!