Az örmény népirtás emléknapja

2015. március 13. 14:01

Felszólítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk április 24-én Isztambulban, és emlékezzen meg az örmény népirtás századik évfordulójáról.

2015. március 13. 14:01
Benjamin Abtan
Népszabadság

A bűntettre való emlékezés nemcsak a törökök és az örmények ügye, hanem az egész emberiségé. Ma a népirtás megtagadása elleni harc frontvonala kettévágja a török társadalmat. Kampányunk általános érvényű, egyben a jövőre koncentrál: a jogot, az igazságot és a demokrácia terjesztését szolgálja. A szolidaritás mindenkit megillet, akik a történelmi igazságért küzdenek. A választóvonal nem törökök és örmények, hanem azok között húzódik, akik a tagadás pártján állnak, illetve harcolnak ellene, gyökereiktől és nemzetiségüktől függetlenül.

A kampány az igazságot célozza: a népirtás a leggonoszabb politikai tett, amely a rasszizmusból fakadhat, és a tagadás része ennek. A tagadás ellen küzdve a rasszizmus ellen is harcolunk, egy egyenlőbb és igazságosabb társadalomért.

A demokráciát terjesztjük. Az elpusztítottakra emlékezve jelképesen jóvá is tesszük a hibákat. Törökországban mindez a véleménynyilvánítás szabadságát erősíti, és megkérdőjelezi az országban uralkodó antidemokratikus hatalmat. Az örmény népirtásra való emlékezés mindünknek, különösen a fiataloknak biztosítja a lehetőséget, hogy közös demokratikus értékekre támaszkodjunk, segít jobb jövőt építeni és szembenézni a történelmi igazsággal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2015. március 14. 14:12
Meg kell nevezni az Örmény népirtás fő felelőseit, az Antant országokat és azok propagandistáit, akik felszitották az etnikai gyűlölködést és a polgáháborút. Ahogy azóta is teszik ugyanezt Libiában, Sziriában,Irakban,Ukrajnában és még a világ számos helyén.
tobzoska
2015. március 13. 16:31
Egy jó könyv a témáról Franz Werfel regénye, A Musza Dagh negyven napja.
Mindjárt
2015. március 13. 15:32
A magyar nép gazdag etnikai összetételéről tanuskodik az aradi vértanuk származása: 5 - magyar 3 - német 2 - örmény 1 - horvát 1 - ostrák 1 - szerb Ezek mind olyann magyarok voltak akiknek fontosabb volt hazánk szabadsága mint saját életük Nyugodjanak békében
Mindjárt
2015. március 13. 15:16
Putyin elnök Jerevanba megy megemlékezni az Örmény Népírtásra. Ez nem semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!