Te, aki szembeállítod a szegényeket és a menekülteket, nem adnál nekik inkább enni?

2015. augusztus 14. 19:28

Egy olyan mókásnak szánt bejegyzés jött velem szembe, amely szerint a hajléktalanok menjenek a szerb határra, és akkor milyen jó ellátásban fognak részesülni.

2015. augusztus 14. 19:28
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Tegnap este egy olyan mókásnak szánt bejegyzés jött velem szembe, amely szerint a hajléktalanok menjenek a szerb határra, és akkor milyen jó ellátásban fognak részesülni.

Egyetlen ilyen kommentelő se veszi észre, hogy ember és ember között válogat aszerint, hogy hova született. És egyetlen ilyet író ember se veszi észre, hogy míg bepötyögte ezt, elkészíthetett volna egy vajas kenyeret, vagy megtölthetett volna egy korsót vízzel, és megkereshette volna a közelében lévő rászorulót (persze nyilván köztük is vannak, akik segítenek a szegényebb embertársaikon, és emellett pötyögik be megosztó beírásaikat).

Valójában nem a menekülőkön kell számon kérni a hajléktalan otthontalanságát, a kisnyugdíjas szegénységét és egyedüllétét, a munkanélküli kiszolgáltatottságát, a közmunkás kizsákmányolását, hanem saját magunkon és a politikusainkon. Valóban csodálatos lenne az a világ, amelyben a menekülteken úgy lehetne segíteni az országban, hogy nincs más teendő, de nem ez a helyzet. Borzasztó szegénység van az országban. Eközben most érkeztek – pár napra, pár hónapra – szegény és szerencsétlen emberek is hozzánk. Emberként, a környezetünkkel foglakozó emberként, tisztességes állampolgárként pedig csak támogatni lehet azokat, akik bárki szenvedésén enyhítenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. augusztus 16. 05:06
Jámbor András! Állj be Pajtás katonának, pártkatonának és állj a dolgok élére! Ne úgy, mint Szanyi: Beállt, de inkább beállították brüsszeli katonának és néhány cimbijével a Mandineren osztja az észt arról, hogy mit kellene tenni, ott meg semmire nem viszi. Kész RÖHEJ!
yanoo
2015. augusztus 15. 19:14
Van egy póló ötletem. " menekült vagyok, nem magyar " Csak ha megkérdezné valaki, miért kapok meg mindent ingyen.
atila68
2015. augusztus 15. 12:10
Kettős Mérce -> Humán Platform Egyesület -> Norvég civil Alap Kérdés?
brekker
2015. augusztus 15. 10:38
"Borzasztó szegénység van az országban." Ezt kötelező minden balos cikkbe beírni, még akkor is ha ellentmond az éppen aktuális üzenetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!