Első kézből

2015. augusztus 14. 13:10

A politika már régen belépett a lakások ajtaján. Ott van a vacsoraasztalnál és a spájzban.

2015. augusztus 14. 13:10
Szalai Anna
Népszabadság

„A politika már régen belépett a lakások ajtaján. Ott van a vacsoraasztalnál és a spájzban. Ki merné aláírni az óvoda-összevonások ellen tiltakozó ívet, ha másnap kirúghatják a feleségét az önkormányzati állásából? Esetleg nem veszik fel a gyereket a kiszemelt iskolába. Hirtelen ellenőrzést rendelnek el a vállalkozásánál. Hogyan bízhatna bárki a jogállamiságban, ha vizsgálat indul ellene, mert elmondja a valót, és hozzá fekete egyenruhát ölt a kórházban? (Ezen az sem változtat, ha ez egyszer visszavonultak az eljárásból.) Ki ne hajolna meg, ha a közérdekre hivatkozva körbekeríthetik az évtizedek óta működő pavilonját, mert helyet kért a helyére épülő üzletházban? Ha ingyentankönyvvel zárják kalodába a tanárt, miközben a szülőknek kell fénymásolópapírt és táblát venniük az iskolába, füvesíteniük az udvart és kifesteniük az osztálytermet. Ha egy polgármester lezárathat egy játszóteret, mert érdemtelen gyerekek fociznának ott.

Egyre sűrűbb a háló. Lassan azokat is szorítja, akikhez eddig nem ért el. A szűkülő térben összepréselődnek a testek, de ne aggódjunk, akad majd valaki, aki felajánlja a segítségét. Mert ismer valakit a döntéshozók között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. augusztus 15. 09:31
A politikusok már a spájzban vannak.
csurcsányi
2015. augusztus 14. 21:04
Szalai A !Csak te szeretnél az emberek küszöbén át jutni de nyilván nem engednek be téged a nézeted miatt!Ha egyszer valaki beenged akkor vigyázz,hogy a küszöbre ne lépj rá!
catalina9
2015. augusztus 14. 19:12
naftalinernő [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 14. 18:43 Ja, rendszeresen előhozakodnak azzal is, hogy a választásoknál csalt a Fidesz, csak éppen ha megkérdeznék őket, hogy melyik településen, melyik szavazókörben történt az eset, nem nagyon tudnának mit mondani." én tudnék: "...Minden egyes választáson csaltak a szocialisták Pest megye 6. választókerületében – nyilatkozta csütörtökön a Hír TV Célpont című műsorában Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke. Bácsics kifejtette: az úgynevezett „láncszavazásra” 2002-t megelőzően is volt példa, de igazán az előző országgyűlési választásokon terjedt el, amikor is Ron Werber, a szocialisták izraeli kapmánytanácsadója magyarázta el, hogyan lehet ezt úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő.."
naftalinernő
2015. augusztus 14. 18:47
Ó, emlékszem még a régi szép időkre, amikor a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején sem lehetett megmondani, hogy valaki nem szimpatizál velük, amikor szintén pártalapon osztogatták a zsírosabb állásokat, amikor pártalapon döntötték el, ki és mennyi pénzt kap, amikor a különböző állami szervektől csoportosan bocsátották el a Fideszhez közel álló munkatársakat, amikor baloldali volt a miniszterelnök, a köztársasági elnök stb. Érdekes módon akkor a mostani ellenzékiek nem ajvékoltak, hogy ez így nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!