Amikor mi oktatjuk az olaszokat, hogy lépjenek már föl a borhamisítók ellen

2015. augusztus 13. 08:59

Az olaszok nem valami aljas trükkel tukmálják ránk a boraikat, hanem azt magyar kereskedők illetve – most kapaszkodjanak meg! – borászatok vásárolják.

2015. augusztus 13. 08:59
Uj Péter
444

„Az olaszok nem valami aljas trükkel tukmálják ránk a boraikat, hanem azt magyar kereskedők illetve – most kapaszkodjanak meg! – borászatok vásárolják. Az importot az is olcsóbbá teszi, hogy az olasz élelmiszeripar nagy mennyiségben vásárol föl magyar alapanyagokat, például tejet, és ha a tartályautók/vagonok visszafelé sem jönnek üresen, máris mindenki nyert.

Kivéve az alföldi borászokat. Illetve ez sem egyértelmű, mert az alföldi borászok közül is többen vásárolnak bort Olaszországból. Ezek a lédig importborok pedig sokszor nem a boltok polcaira kerülnek palackozva vagy kannákban, hanem inkább magyar borokkal keveredve már magyar termékként találkozunk velük. Hoppá.

Ezt a vonalat kezdte piszkálni a Jobbik, konkrétumok említése nélkül, azt állítva, hogy a Fideszt szponzoráló borászatok vásárolják az olasz borokat, ő érdekük, hogy jöhessen az import. Hogy még cifrább legyen a történet: az olasz borhamisítási botrány (persze még igazából nem tudjuk, hogy hamisítás volt-e és milyen) azután tört ki, hogy az évi sokmilliárd eurós ágazatban komoly érdekek feszültek egymásnak.

Olaszországban a legolcsóbb borok szegmensében megjelent ugyanis a spanyol import.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 26. 10:15
Akik felvásárolják - nem sokan és nem neves borászok - azok becsapják a vevőiket,mert saját termékként adják. Nem véletlenül zároltak rengeteget. Ennyi.
tommybravo
2015. december 12. 19:38
Elég megnézni az Egri Bikavér minőségét a komcsizmusban és most: ma már lehet értelmes minőségben is kapni, az egyik legjobb hazai bor (szerintem), de a 40 év mennyiségi, piaci versenynek ki nem tett borászkodás rettenetesen lerontotta az általános színvonalat.
ördöngös pepecselés
2015. augusztus 31. 15:05
a mindenható piaci verseny eredménye minden élelmiszeripari mizéria ócsón szart
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 31. 14:59
Én csak a Ficsorpancsolt Heliszolg kannást szeretem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!