3D nyomtatóval készült a Pip-Boy 3000 a Fallout 4-ből

2015. november 11. 09:28

A Fallout 4 még csak most jött ki, a nagy örömre egy „hardcore fan" kinyomtatta a Pip-Boy-t, a játék legendás "táblagépét" a való világban.

2015. november 11. 09:28
Ben Kuchera
Polygon

Yvo de Haas mérnöknek tanul, 23 éves és Fallout sorozat nagy rajongója, nem cicózott egy 3D nyomtatóval elkészítette a saját Pip-Boy 3000 Mark IV változatát. A működő digitális mindenes 38 darabból lett összerakva, ezeket FDM 3D nyomtatóra optimalizálta és tett még bele, ha lúd legyen kövér egy iPhone 6S-t is. De akkora a mérete a prototípusnak, hogy szegényebb rajongók Androidos és Windows Phone-os okostelefonokat is beletolhatnak, az élmény ugyanaz lesz, nyilván nem telefonálni akarnak vele.

Mivel 3D nyomtatóval készült, ha megsérülne a Pip-Boy bármelyik alkotóeleme utánvétellel bármikor tud küldeni belőle a gyártója. A csekély érdeklődés és a magas gyártási költségek miatt amúgy is csak a „kemény mag" fogja ezt értékelni az alkotója szerint, meg nem is való a pórnép kezébe.

Viszont, ha valaki rendelkezik 3D nyomtatóval otthon, akkor el is küldi neki a terveket (jelenleg kb. 24.000 3D printer működik hivatalosan a világon), adományokat azért elkér érte, ha már megdolgozott, hogy a fikcióból valóság legyen. Amúgy, ha tényleg valaki a tökéletességre törekszik és hogy valóban úgy is nézzen ki, mint a Fallout 4-ben a cucc, akkor több ezer dollárt rá kell szánnia, mert a legkisebb alkotóeleme is legalább 112 dollárba kerül. Spórolni meg minek egy ilyen egyedi és életre szóló játékszer kapcsán. Lehet tromfolni a srácra, más a Fallout 4 világában szereplő tárgyat is barkácsolni otthon a sufniban. De a legtökösebb nyilván az lenne, aki megépítené a Vault 112-őt, egyfajta modern Szalacsi Sándorként és tényleg abban is lakna, mert tudjuk az atomháború bármikor kitörhet még ma is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!