Blöff

2016. május 18. 08:41

Matolcsy György ritkán áll ki a nyilvánosság elé. Pedig szinte éhezik arra, hogy ha nem is róla, de unortodox eszméiről minél több beszéljenek, sőt az egész felsőfokú közgazdászképzés alapvetése legyen.

2016. május 18. 08:41
Bonta Miklós
Népszava

Matolcsy György azonban a Tisztelt Ház előtt sem jött zavarba: »Minden bank a saját döntésével,a saját pénzét osztogatja, ezért vállalja a felelősséget.« Így - sajátos értelmezése szerint - nyilvánvaló, hogy korántsem a jegybanktörvény megsértéséről, netán hivatali visszaélésről vagy netán hűtlen kezelésről van szó, hanem egy politikai hadjáratról: »blöff, blöff és blöff«, aminek a célja az MNB meggyengítése és a forint támadása. Hogy világosan lássunk: Bárándy Gergely nem a jegybankot támadta, hanem egyértelműen Matolcsy Györgyöt, és a fejbólintó jegybanki igazgatóságot, valamint a belső ellenőrzésre hivatott, a sötét üzelmekre szemet hunyó felügyelő bizottságot. Az elnök annak a téveszmének a rabja, hogy amit tesz az »Magyarország dicsőséges, szabadságát kivívó hadjárata.« Matolcsy Györgyről a minden bírálat lepereg, sőt alkalom arra, hogy a haza megmentőjének szerepének képében tetszelegjen, egyúttal támadásba menjen át. Ha az ellenzék meginog, maga bukik el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 18. 11:58
Ennyit bír mondani egy jegybankelnök,nem az ország dicsősége...
liberálzöld.
2016. május 18. 10:31
Érthetetlen! Pedig a magyar reformok működnek, a gazdaságunk a párját ritkítja, az államadósság folyamatosan csökken, az építőipar szárnyal, a forint árfolyama meg olyan magas, hogy csak na. És mégis bántják ezt a szent embert.
catalina9
2016. május 18. 10:13
Berecskereki [Hozzászóló kiszűrése] 2016. május 18. 10:01 Vajon, ha 2018 választáskor ismét a FIDESZ győz továbbfolytatják? Nagy valószínűséggel IGEN. Beléjük éget a vörös szegfű szimbóluma. Szó sincs itt vörös szegfűről, egyszerűen nem tehetnek mást. "..Mindeközben a magyar ellenzéki pártok és a ma már egyértelműen ötödik hadoszlopként működő „civil” szervezetek lesik a fejleményeket, mindent megtesznek a kormány, sőt az ország gyengítése érdekében, s mivel tudják, hogy a nép bizalmából nem kerülhetnek hatalomra, ezért szívesen megelégednének a remélt majdani gyarmati birodalom magyar helytartói tisztségeivel is...."
lilla
2016. május 18. 10:02
> [Népszava] Bonta Miklós: Blöff > [Magyar Nemzet] Szerető Szabolcs: Blöff Nocsak. A tulaj mindket ujsagaban azonos cimmel rendelt meg irast ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!