Blaha Lujza téri liberális beetetés

2016. december 28. 13:15

Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást – látható a képen karácsonykor a közösségi oldalakon. A liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni.

2016. december 28. 13:15
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást. Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon. Amit a liberális média 2010 előtt a »jópofa« krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány »szegényellenes« (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni. (...)

A Blaha Lujza téri ételosztás képeivel újra azokra a szegényekre hivatkoznak, akikért kormányon alig tettek valamit. Ez nem más, mint a hataloméhség nettó szociális demagógiája. Azt a középosztályt célozzák meg vele, amelynek a »Bokros-csomag« logikája szerint egy balliberális kormány szociálpolitikájának terheit viselnie kell(ene).

2010 ebben is változást hozott. Az Orbán-kormány hal helyett hálót ad a szegényeknek. Nem a kiszolgáltatott helyzetet kell segélyekkel konzerválni, hanem az oktatás és munkahelyteremtés által kell kiutat mutatni. A munka elkezdődött, de ez sem egyciklusos feladat.

Az új szabályok világosak: A segélyhez képest jobb a közmunka, a közmunkához képest jobb a piaci munkahely. A rendszer ebbe az irányba terel, a szabályok világosak. Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. december 31. 11:05
Nehéz megérteni, hogy miért ugatnak a felcsúti cigány kutyái azokra akik ételt adnak a rászoruló embereknek. Ha a felcsúti maffia nem lopna olyan sokat akkor nem lenne annyi rászoruló ember. Ne ugassanak hanem adjanak ők is.
kombinátor
2016. december 31. 10:04
az, hogy az ételosztásnak nem humanitárius célja van, az bizonyítja, hogy a város közepén történik (ráadásul évente nagyjából kétszer) ... ide cibálják be a szerencsétleneket, meg a bármi ingyenesre ugró csőcseléket, akik az étkezés után szarni is akarnak és fognak is ...
2016. december 30. 22:24
Kiszelly Zoltán,hogy Te mekkora seggfej vagy! Ezek az emberek nem azért mentek az ingyen ebédért sorba állni, mert otthon tele van a hűtőjük.Ezek az emberek már nem szegények, hanem tartósan a legmegalázóbb nyomorban élnek. Egy részük talán önhibájukból, sokukat viszont az a társadalom terelte be a nyomor kalodájába, amelynek az "ingyenebédjét" Te naponta szívesen veszed. Az érzéketlenség nem érdem, hanem szégyen, különösen, ha az ember magyar és nemzeti színben tetszeleg.
Mindjárt
2016. december 30. 06:24
Nehéz megérteni, hogy miért ugatnak a felcsúti cigány kutyái azokra akik ételt adnak a rászoruló embereknek. Ha a felcsúti maffia nem lopn olyan sokat akkor nem lenne annyi rászoruló ember. Ne ugassanak hanem adjanak ők is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!