A kereszt helye

2017. október 31. 06:54

A nagyon haladó nyugati országok mindent megtesznek azért, hogy a keresztény értékeket partvonalra szorítsák.

2017. október 31. 06:54
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Tehát a továbbra is kvótarendszert erőltető brüsszeli irányzat nyomán korántsem rajzolódik ki holmi harmonikus társadalmi jövőkép, ellenkezőleg, a szilárd, olykor szélsőségesen vallásos identitással rendelkező migránsok súlyosan veszélyeztethetik az öreg kontinens nihilista békéjét. Eközben a nagyon haladó nyugati országok mindent megtesznek azért, hogy a keresztény értékeket partvonalra szorítsák. Nem újdonság ez, egyesek szerint 1789 óta folyamatos a trend, mások úgy látják, 1968 hozta el az igazi változást e téren. Ám abból a szempontból ez mindegy is, hogy immár a nemsemleges skandináv gyerekjátékok vagy a berlini gendervécék sem keltenek különösebb feltűnést, ahogy az iskolák faláról is régen leparancsolták a kereszteket. Sokfélék a házasságok és a családminták, a karrier és a gyarapodás került a fókuszba, s így várjuk tárt karokkal a mindezt elutasító, lenéző embertömegeket. Rá­adásul további gesztusokat is teszünk nekik. Például a franciák. Minapi hír, hogy a párizsi legfelsőbb bíróság, az Államtanács döntése szerint nem kell ugyan elbontani a Szent II. János Pál pápát ábrázoló szobrot a bretagne-i kisváros, Ploermel főteréről, de a tetején lévő keresztet igen. A hivatalos indoklás szerint az emlékmű »elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű, és mint ilyen, ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal«. Jogi beszéd, ám világos: a kereszt nem lehet feltűnő. Sántít a hasonlat, mégis ide kívánkozik: a vörös csillag ott lehet sörösdobozon és csokipapíron, az alázatot, a teljes áldozatot jelképező szimbólum azonban sértő. E jogerős döntésben megjelenik előttünk, mint cseppben a tenger, a hamis toleranciába csomagolt, istentagadó világrend ideoló­giai lényege.

Pedig a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóján, mindenszentek és halottak napja előtt érdemes számba vennünk, milyen értékeket és válaszokat adott Európának, nekünk a kereszténység kulturális, társadalmi vagy akár gazdasági téren. Bőséges a lista, óvni kell. Kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. október 31. 13:04
Előre bocsátom, hogy nem vagyok vallásos és nem zavar, ha minden faluban-városban vannak épületek, kereszttel a tornyukon, vagy a homlokzatukon. Az sem zavar, ha Egerben, Érden, Pécsett minaret magasodik az épületek fölé. Múltunk nem a legvidámabb történetéhez tartoznak, de kár lenne lerombolni őket. Az viszont zavar, hogy az egyik legszimpatikusabb pápa emlékművét-szobrát meg kell csonkítani, mert..... Miért is?? Fel kellene ébrednie az európai népnek, mert nem kell sok idő, és sorban lemondunk a kultúránk jelképeiről a belső ellenségek, és külső (bevándorló) ellenségek miatt. Persze, ha az öngyilkosság a terv, akkor tudnék ajánlani sok magas épületet:
Mich
2017. október 31. 12:12
Azt a keresztet a pesti II. János Pál pápa térre kellene vinni és ott felállítani (egy egyszerű talapzatra) - a Nyugat nagyobb szégyenére...
makapaka2
2017. október 31. 10:20
Lassan egészen hasonlóak lesznek a kommunistákhoz.
kaltran
2017. október 31. 08:53
Jó pár évvel ezelőtt, mikor az EU alapvetéseinek szöveges módosítása volt terítéken, nem szavazták, meg, hogy belevegyék a keresztény alapértékeket. Akkor én ezen meglepődtem, mert teljesen természetesnek tűnt volna. Szerintem. Szerintük viszont nem, tehát az ez az egész önpusztítás már akkor sok évvel ezelőtt elkezdődött. Sőt, még sokkal korábban. Meg vagyok győződve róla - noha én is ennek lázában égtem anno, s zenéjüket ma is szeretem - hogy a Beatles-el és Rolling Stones-al kezdődött a dolog. Az rendben van, hogy fel kellett már valahogy szabadítani a világ mélyprüdériáját, csakhogy a dolog átesett a ló túlsó oldalára, s ma már zombik és sátáni imidzsek bizonyítják, (dark metál, stb.) hogy ez utóbbi koncepció bekebelezte az egészet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!