Mindennapi betevő

2017. november 29. 11:50

És mit csinálnak, ha a civilek mégis ételt fognak osztani? Rájuk küldik a rendőröket? Bezárják őket? Mi lesz a vád?

2017. november 29. 11:50
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Igaza van a kultúránkat az idegenektől féltő kormánynak: annak az országnak, ahol Balog, Semjén, Harrach (a sor hosszan folytatható, egészen Orbán Viktorig) a keresztény, nincs szüksége pogányokra. Megoldják a nevezett urak saját hatáskörben. Egy kiszivárgott kormányzati dokumentum szerint most éppen megtiltják a civileknek az ételosztást, mert… mert csak. Nincs magyarázat, nem is lehet megmagyarázni. Zavarja őket az ételért sorban álló szegények látványa az ünnepeken? Engem is zavar, de nem az, hogy ott vannak, hanem hogy szegények és annyira éhesek, hogy egy tányér levesért is hajlandóak órákig ácsorogni a hidegben. Vagy nem szeretnék, ha a civil szervezetek – a hivatalosan rájuk osztott feladat, a haza elárulása helyett – látványosan olyan dolgokkal foglalkoznának, amelyeket a kormánynak kellene megoldania? Én sem szeretném. Az lenne a jó, ha a kormány oldaná meg – azért fizetjük, nagyságrendekkel bőkezűbben, mint a civileket –, de nem oldja meg.

És mit csinálnak, ha a civilek mégis ételt fognak osztani? Rájuk küldik a rendőröket? Bezárják őket? Mi lesz a vád? Tiltott élelmiszerforgalmazás? Illegális politikai demonstráció? Horribile dictu, a bibliai tanítás tettekre váltása? (»Éhes voltam, és ennem adtatok… Amit eggyel tettetek a legkisebbek közül, azt velem tettétek.«)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. november 29. 15:06
Semmi nem fog történni elvtárs!! De mindenki tudni fogja,hogy azok a Soros pénzét eszik!! Egy idő után az a gulyásleves is KESERŰ LESZ!!!
röviden
2017. november 29. 14:38
Ha az első eljárás indul ételosztás miatt, fel fogok háborodni. És még akkor is gyanakodni fogok némi hátsó szándékra az alkalmi Róbert bácsikat illetően.
balbako_
2017. november 29. 13:44
."Egy kiszivárgott kormányzati dokumentum " Az ellenzék pelenkája szivárog de folyton.....
KannibálTatárÚr
2017. november 29. 13:22
Ezek a civil szervezetek az államtól kapott pénzből osztogatnak a szegényeknek. Ha az államúgy látja jónak, saját maga osztogat. De nem hiszem, hogy ezt tenné. Csak vmi álhír a civilek kitiltása az osztogatásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!