A narratíva összeomlása

2018. január 23. 09:59

Pontosan azt csinálja a magyar állam, ami ellen a szavak szintjén – milliárdos propagandakampányokkal – évek óta háborút folytat.

2018. január 23. 09:59
Pintér Bence
Magyar Nemzet

„A kormány most arról győzköd minket, amiről a »Soros-bérencnek« minősített civil szervezetek évek óta beszélnek. Hogy 1300 menekült befogadása és ellátása egyáltalán nem terheli meg az országot, ha józanul kezeljük a helyzetet. Ráadásul a Rogán-minisztérium nyilatkozata a fideszes narratíva másik felét is összeroppantja, amikor közli: az érkezők kilencven százaléka rögtön tovább is állt Nyugat-Európába.

Ez a valóság: senki nem akarja elfoglalni Magyarországot, csak minden tizedik menekült marad itt egyáltalán – százhúsz ember egy év alatt. És mi észre sem vettük.

Altuszra visszakanyarodva: kiderült, hogy pontosan azt csinálja a magyar állam, ami ellen a szavak szintjén – milliárdos propagandakampányokkal – évek óta háborút folytat. És akkor még a letelepedési államkötvénnyel a fideszes cégeken keresztül honosítottakról nem is beszéltünk. És miért is kellett »a menekültek biztonsága érdekében« hallgatni a tényekről? Azért, mert azok, akik most arról beszélnek, hogy 1291 menekült befogadása nem olyan nagy dolog, korábban a migrációt tették Magyarország legfőbb problémájává, a migránsokat pedig a legnagyobb ellenséggé. A narratíva összeomlott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. január 23. 13:30
Az "MN" NeM, MN Hazudik ,NeM, hazudik, sohasem NeM hazudik...
formaegy
2018. január 23. 12:45
Van még ballibes média aki nem rágta meg a csontot?)))) Politikusok? Gyurcsány még nem szólalt meg az ügyben - vagy tévedek?)))) Azért a Fidesz bedobhatna már valami újat, mert ez már unalmas.)))) Szerencsétleneknek nem marad foguk az új koncra.))))
formaegy
2018. január 23. 12:43
A MN pedig szenved. Minden nap lökik a mantrájukat, de az a fránya utálat a Fidesz ellen csak nem akar megérkezni.)))) Szerintem ne hagyjátok Simicskát egyedül festegetni éjszakánként.))) A feszültség levezetése csoportosan jobb kedvre derít.))) Vagy nem? Az már a ti bajotok. Hiteltelenek vagytok. Azok is maradtok mindörökre. Szerencsétlenek, pedig mindent elkövetnek ami a mocskos tarsolyban megtalálható...
néhai Ch.Pilot
2018. január 23. 12:13
Tudod, picinyem, más az, amikor kérnek valamit (esetleg meg is indokolva, hogy miért, és alávetve magukat a kérés feltételeinek), és más, amikor berontanak és rabolnak, követelőznek. Én nem tudom te kihez hogyan viszonyulsz, lehet hogy az agresszió, durvaság, közelebb áll hozzád. Ti posztkomcsi liberálisok általában ilyen követelőző agresszív bunkók vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!