John McCainről

2018. augusztus 26. 14:09

John McCain és én más nemzedékekhez tartoztunk, teljesen eltérő háttérből érkeztünk és így versenyeztünk a politika csúcsán. De a különbségeink ellenére mindketten hűek voltunk valamihez.

2018. augusztus 26. 14:09
Barack Obama
Facebook

„John McCain és én más nemzedékekhez tartoztunk, teljesen eltérő háttérből érkeztünk és így versenyeztünk a politika csúcsán. De a különbségeink ellenére mindketten hűek voltunk valamihez – azokhoz az ideálokhoz, amikért amerikaiak és bevándorlók egyaránt harcoltak, vonultak és áldozták fel magunkat. A politikai harcainkat is privilégiumnak láttuk, valami nemes dolognak, egy lehetőségnek azért, hogy ezeket a fennkölt eszméket szolgáljuk otthon és terjesszük őket a világ kerül. Ezt az országot olyannak láttuk, ahol bármi lehetséges – az állampolgárságunkat pedig olyannak, ami hazafias kötelességet ró ránk, hogy ezt a lehetőséget örökre megőrizzük.

Nem sokunk volt úgy kipróbálva, ahogy John, nem kellett az övéhez hasonló bátorságot mutatnunk. De mindannyian törekedhetünk erre a bátorságra, hogy a magasabb jót a saját érdekeink elé helyezzük. John megmutatta, hogy ez mit jelent. Emiatt mindannyian az adósai vagyunk. Michelle és én mély együttérzésünket fejezzük ki Cindynek és a családnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2018. augusztus 27. 14:01
A New York Times közölt csütörtökön riportot arról, hogy a Barack Obama elnöksége alatt szándékosan elszigetelt Orbán-kormány kapcsolatai hogyan javulnak az Egyesült Államokkal Donald Trump hatalomra kerülésével. A cikkből kiderül, hogy Mike Pompeo idén áprilisi külügyminiszteri kinevezése bizonyulhatott fordulópontnak. Az új miniszter már májusban tárgyalt Washingtonban Szijjártó Péterrel – ilyen magas szintű találkozóra hat éve nem került sor –, júniusban pedig Donald Trump telefonon beszélt Orbán Viktorral, amire Obama idején nem volt példa. Mitchell külügyi államtitkár egy előadásban úgy vázolta a megváltozott hozzáállást, hogy Washingtonnak jobban kell egyensúlyoznia az elköteleződés és a szükséges kritika között. A korábbi amerikai külpolitikát elhibázottnak tartja, Nem sokkal ezután visszavonták azt a hétszázezer dolláros (200 millió forint) pályázatot, amit tavaly jelentett be az amerikai külügy a magyarországi független vidéki sajtó támogatására. A New York Times szerint már megvoltak a pályázat „döntősei”, amikor bejelentették, hogy a pénzt inkább más országokban költik el. https://24.hu/kulfold/2018/08/16/amerika-mar-nem-tartja-jo-otletnek-orban-elszigeteleset/
Peter8811
2018. augusztus 27. 11:55
Caint csak Adolf Hitlerrel lehet összehasonlítani azzal a különbséggel hogy Hitlernek volt néhány jó tulajdonsága is,
Peter8811
2018. augusztus 27. 11:50
"Más nemzedékekhez tartoztunk, teljesen eltérő háttérből érkeztünk" Te a háttérből Kén a kémiaszertárból én meg a lépcső fordulóból. Éppen a bányából jöttem fel megnéztem hogy a bányászbéka picsája felhőkarcoló hozzátok képest.
koronaszepe
2018. augusztus 27. 09:09
Két repülőgép-szerencsétlenséget és a vietnámiak hadifogságát élte túl. Amikor megtehette volna, hogy visszaél apja befolyásával, nem kért belőle: noha a szabadságáról volt szó, ő nem hagyott magára egy hozzá hasonló előnyökkel nem rendelkező közösséget. Egyszer Georg W. Bush-sal, egyszer pedig Barack Obamával szemben maradt alul, mégsem tekintünk rá vesztesként. Az ilyen republikánus politikus zavarja itthon össze csak igazán a magukat konzervatívnak nevezőket: egy alkalommal Orbán Viktorral szemben is kíméletlen kritikát fogalmazott meg, ami elég rendesen be is talált. Az alapvető emberi- és polgárjogok kérlelhetetlen harcosa volt. Nem tehet róla, hogy a világon végigsöprő gyászhíre éppen e jogok és a szabad világ demokrácia-krízisei közepette ér bennünket - megnövekszik az űr, amit maga után hagy. "Én ki nem állhatom a sajtót. Magukat például különösen utálom" - mondta az NBC egyik riporterének - "viszont az igazság az, hogy szükség van önökre. Szükség van a szabad sajtóra. Ez létfontosságú." Bármely eszmerendszer által fűtött párt összetehette volna a két kezét, ha egy ilyen embert tudhatott volna politikusai között. Legyen neki könnyű a föld!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!