Üzenet a Turisztikai Ügynökségnek és a kormány kommunikációs szakembereinek

2020. március 12. 07:16

Én a 2008-as válság idején Németországban laktam. Akkor ott arra buzdították a népet, hogy most ebben a szezonban ne költsenek annyit, ne utazzanak külföldre, hanem töltsék a szabadságukat hazai helyeken.

2020. március 12. 07:16
Füleky György
Facebook

„Jó szándékkal üzenem a Turisztikai Ügynökségnek, valamint a kormány kommunikációs szakembereinek, hogy ne azt szajkózzák és keltsenek még nagyobb pánikot, hogy a vendéglátásban és a turizmusban dolgozó vállakozások hogyan fogna tönkremenni, hanem inkább buzdítsák a lakosságot, hogy egyszer kihagyhatják Horvátországot, vagy Jesolot és maradjanak itthon! Menjenek majd nyáron nyaralni a Balatonra, a Fertőtóhoz, Tisza-tóhoz! A vidékiek jöjjenek el Budapestre és fedezzék fel ezt a csodás várost, amit annyira szeretnek a külföldiek is! Sétáljanak a Budai Várban, nézzék meg a Parlamentet belülről, a Bazilikát, a csodás építészetet, menjenek ki a Városligetbe.

Menjünk el a Börzsönybe, Mátrába, az Őrségbe! Ismerjük meg a villányi, tokaji, szekszárdi, vagy egri borvidéket! Millió jó és szép hely van itthon is. Ezzel a kommunikációval csak jól járna mindenki! Én a 2008-as válság idején Németországban laktam. Akkor ott arra buzdították a népet, hogy most ebben a szezonban ne költsenek annyit, ne utazzanak külföldre, hanem töltsék a szabadságukat hazai helyeken. Ezzel megspórolnak egy csomó útiköltséget.

Soha nem látott módon emelkedett, az amúgy is igen erős belföldi turuzmusuk. Én, aki sok helyen laktam már a világban és 100 éve marketinges vagyok, ezt tartom jónak, amennyire ebben a helyzetben lehet, pozitívnak lenni. Aki olvassa adja tovább, hátha így eljut azokhoz a szakemberekhez, akik nagy részét ugyan személyesen ismerem, de ha felhívnám őket ezzel a kézenfekvő »ötlettel«, biztos nem érnének rá, hogy meghallgassanak, vagy szokás szerint oda sem figyelnének arra, amit mondok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2020. március 14. 21:26
Hogy lehet valaki ilyen stupid? Az fog gondot okozni, hogy sehova nem tudnak menni. Mégis hogy képzeli, amikor azt mondják az eü szakemberek, hogy minél ritkábban töltsenek időt társaságban, akkor majd elmennek nyaralni, szállodába, magánházba, családostul? Normális?
matykox
2020. március 13. 15:13
Abszolút helyes felfogás: a rinyálás és tenyér-tartás helyett ugyan már próbáljanak ki valami újat és előrevivőt! Én idén CSAK belföldi célokat keresek - egy több mint 1000 éves országban akad még mindig új ...
nyugatiszél
2020. március 13. 13:49
2008-ban gazdasági válság volt. Most járvány van. Más műfaj. Maradjatok otthon.
öszödibeszéd
2020. március 13. 03:58
Mélységesen egyetértek ezzel a szemléletmóddal, hozzám sem áll közel semmi, ami idegen és tömeges, de azért vegyük tekintetbe, hogy ha minden nemzet ilyen bölcs lesz, és a válság nyomán otthon nyaral, akkor ide nulla db külhoni turista teszi be a lábát. Ez nyilván az ebből élőknek meg a nemzetgazdaságnak nem túl szerencsés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!