Tiszteletet maximum az követelhet, aki megadja azt a másiknak

2020. április 04. 14:21

Elvárom egy Pulitzer-díjas újságírótól, hogy nézzen utána a tényeknek, mielőtt bármit is leír.

2020. április 04. 14:21
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„Anne Applebaum történész és újságíró az elmúlt napokban a tények teljes figyelmen kívül hagyásával adott hangot régóta meglévő Orbán-fóbiájának. Talán nem teszem túl magasra a lécet, amikor elvárom egy Pulitzer-díjas újságírótól, hogy nézzen utána a tényeknek, mielőtt bármit is leír. De jól mutatja a politikai motivációt írásai mögött, hogy még azután is negligálja a valóságot, hogy felhívtam rá a figyelmét.

Applebaum szerint Orbán Viktor arra használja a veszélyhelyzetben biztosított jogköreit, hogy a veszélyhelyzethez nem köthető rendeleteket fogadjon el.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

1. a magyar Országgyűlés továbbra is működik, és ott a magyar emberek által megválasztott képviselők hoznak törvényeket, amelyek valóban nem kapcsolódnak a veszélyhelyzethez.

2. A veszélyhelyzet biztosította többlet jogkörök kizárólag a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre vonatkoznak, és a koronavírus-törvény biztosítja a Parlamentnek a jogot, hogy azt bármikor visszavehesse.

Az Applebaum által a The Atlantic-ben leírt megannyi ténybeli tévedés, ferdítés és csúszatás megcáfolására nem is pazarolnám az időm, mivel szemmel láthatóan hidegen hagyják a tények.

Ezek után pedig engem tart tisztességtelennek (sic!), és érzi sértőnek a hangnemet (eh?!). Mifelénk tiszteletet maximum az követelhet, aki megadja azt a másiknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. április 05. 18:32
Ez a nő beletartozik abba a belterjes, rendkívül ellenszenves, erőszakos, gátlástalan társaságba, akiket a világon mindenhol utálnak. Hogy nagy lehet a szájuk az csak azért van, mert a marha amerikaiak hagyták, hogy a világválság után ezek felvásárolhassák az ujságok nagy részét..és még Soros is szabadlábom van.A tisztesség, becsületesség, az oobjektivitás ezeknek olyan mint ördönek a tömjénfüst. Ezek okozhatnak háborút, világválságot,hazudozhatnak, támogathanak terrorista szervezeteket, adhatnak el mindkét harcoló félnek fegyvert..mindent megúsztak. Az olyann újságírók támogatásával mint Applebaum..vagy nálunk a Dobrev klán és a balliberális ujságírók, ellenzékiek..na meg szavazóik akik 1919 óta tesznek keresztbe mindennek ami egy jobb világot segíthene elő..
Senye Péter
2020. április 05. 14:01
Applebaum szerint Orbán főbűne a nemváltoztatás tiltása, no meg persze a felcsúti stadion. https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/04/hungary-coronavirus-just-excuse/609331/
OberEnnsinnen
2020. április 05. 08:43
Jó lenne, ha időnként a Mandinert is szemlézné a kancellária minisztérium, akkor talán előrelépésről is tudomásuk lenne. "Lépjünk át a hazugságokon! Beszéljünk most már a tényekről!" Ezt az egyszerű formulát alkalmazni lehetne és kellene minden gyalázkodó, hamis híreszteléses affér esetén.
BőröndÖdön
2020. április 04. 21:15
Ennél undorítóbb figura még a fideszben is kevés van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!