Nem keresem meg az évi százmilliót

2020. május 22. 14:57

Kispesten semmi olyasmi nem történt, mint amiről a KESMA-birodalomban cikkeztek. Interjú.

2020. május 22. 14:57
Gajda Péter
24.hu

Még az ellenzéki pártok körében is komoly indulatokat váltott ki, hogy Karácsony Gergely főpolgármester az MSZP javaslatára önt nevezte ki a fővárosi Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság élére. Az MSZP azután kérte fel erre a posztra, hogy a kispesti önkormányzati vezetéssel szemben komoly korrupciós gyanú merült fel, amit máig nem sikerült tisztázni. Több ügyben a rendőrség is nyomoz. Nem gondolja, hogy nem kellett volna elvállalni a felkérést?

A posztot nem jó szívvel és nem boldogan vállaltam el. A feladatra Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője kért fel, és nehéz volt jó döntést hozni. Ha nem vállalom, akkor esetleg azokat az állításokat támasztom alá, amikkel vádolják a kerületet, illetve személyesen engem. Ha pedig vállalom a feladatot – ahogyan ez történt –, akkor azt az ismert felhördülés követi. Ugyanakkor fontos leszögeznem, hogy Kispesten semmi olyasmi nem történt, mint amiről a KESMA-birodalomban cikkeztek. Ez a bizottsági poszt egyébként nem különbözik a többitől, pluszjuttatás nem jár érte, csak többletmunka van vele.

Úgy véli, ha nem vállalta volna, az felért volna egy beismeréssel a kispesti önkormányzatot, illetve az önt ért vádak tekintetében?

Azzal tisztában voltam, bárhogyan is döntök, abból ügyet fognak csinálni, ám a koronavírus-járvány közepette mégsem tartottam annyira kardinális kérdésnek ezt a bizottsági felkérést. Volt épp elég dolgom a kerületi védekezés megszervezésével és a költségvetés átszervezésével.

Utólag, látva a reakciókat, mit gondol, nem lett volna bölcsebb döntés Őrsi Gergely II. kerületi vagy Tóth József XIII. kerületi polgármestert felkérni a posztra?

Azért került hozzám a feladat, mert mindenki más már valamilyen pozíciót töltött be, én voltam az egyetlen, akinek nem volt hasonló posztja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. május 24. 05:41
Csak a vak nem látja, hogy ez milyen nagyszerű, nagy eszű ember!
puszika
2020. május 23. 10:17
Rendben Gajda elvtárs! De mondjuk 80 millió is egy szép summa? Nem?
Julismama2
2020. május 23. 08:38
Az egyik legjobb mondat..... "Azért került hozzám a feladat, mert mindenki más már valamilyen pozíciót töltött be, én voltam az egyetlen, akinek nem volt hasonló posztja.
ujujuj
2020. május 23. 07:23
Hát akkor kérdezd meg a kokós haverodat, hogy hülye vagy-e. Egyébként biztos nem történnek ilyesmik, á dehogy, az teljesen véletlen, hogy még a koalíciós társaid is ki akarják vizsgálni, mi nem történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!