A magyar-szerb kapcsolat 100 éve nem volt olyan jó, mint most

2020. június 14. 09:49

Ebben elévülhetetlen szerepe van a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

2020. június 14. 09:49
Fidelitas
MTI-OS

„A hétvégén Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke a VMSZ Ifjúsági Fórum által szervezett rendezvényeken vett részt Újvidéken, Adán, Topolyán és Szabadkán, amelyeken a Vajdasági Magyar Szövetség több politikusa is megjelent.

A vajdasági fiatalokkal folytatott beszélgetéseken a helyi kihívásokról, a további együttműködés lehetőségeiről, a magyar kormány által elindított fejlesztési programokról és a magyar-szerb kapcsolatról esett szó, melyről elhangzott, hogy 100 éve nem volt olyan jó, mint napjainkban.

A Fidelitas a VMSZ Ifjúsági Fórumra az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) keretein belül is fontos szövetségesként számíthat. A két szervezet elkötelezett a magyar közösség megmaradásában, a magyar fiatalok szülőföldön történő boldogulásában, a fiatalok aktív közéleti szerepvállalásában, a nemzeti-konzervatív értékek képviseletében és a közép-európai együttműködés további sikeres építésében.

A magyar-szerb kapcsolatok utóbbi 10 évben tapasztalt javulásában elévülhetetlen szerepe van a Vajdasági Magyar Szövetségnek, amelyet ifjúsági szervezetével együtt a Fidelitas támogat annak  érdekében, hogy 2020. június 21-én helyhatósági, tartományi és köztársasági szinten egyaránt sikeresen szerepeljen, mert az erős vajdasági magyar képviselet Magyarország és Szerbia számára egyaránt erőforrás, a két ország közötti sikeres együttműködés biztosítéka.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. június 14. 20:19
A libsibolsinácik persze az ellenkezőjét szeretnék. Minden zavar jó...
gonterl
2020. június 14. 15:46
Gavriló Princip korában nagyon jó volt a kapcsolat.
heizer
2020. június 14. 13:07
"hogy 100 éve nem volt olyan jó, mint napjainkban." Mert 100 évvel ezelőtt jó volt? Szerintem ne azt az időszakot vegyük alapul, mert akkor ma még mindig elég szar...
Robur
2020. június 14. 12:18
Már megint jóban vagyunk valakivel?:-)))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!