A 2010 előtti baloldali kormányok pénzszűkében mindig a lakosság megadóztatásához nyúltak

2021. január 18. 20:19

A mi válaszunk erre nem lehet más: soha többé baloldali kormányzást!

2021. január 18. 20:19
Illés Boglárka
Facebook

„A 2010 előtti baloldali kormányok pénzszűkében mindig a lakosság megadóztatásához nyúltak. 

Mindezt növekvő munkanélküliség mellett, ami 2010-re a 11 %-ot is elérte, a 25 év alatti fiatalok esetében pedig a 25 %-ot is meghaladta!

Mi, a rendszerváltás idején született fiatalok 2010 előtt 25 év alatti, pályakezdők voltunk. Tudjuk, milyen érzések, félelmek voltak bennünk akkor tanulmányaink alatt, hogy mi vár majd ránk, ha kikerülünk a munkaerőpiacra.

Arra is emlékszünk, amikor 2006-ban Gyurcsány a munkaadók terheinek a könnyítés és további munkahelyek teremtése helyett az adóemeléssel kapcsolatos kérdésekre csak annyit tudott indulatosan mondani, hogy »El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni«.

Most a kormány a koronavírus járvány okozta korlátozások alatt is azon dolgozik, hogy mindenkinek legyen munkahelye és az adóemelések elkerülésén túl a lécet sokkal magasabbra helyezte: az adók mérséklését tűzte ki célul. Ezt legkésőbb 2022. január 1-től a 25 év alattiak jövedelemadó-mentességével a fiatalok a saját bőrükön is érezhetik.

Mindeközben az ellenzéki városvezetők most is amiatt nyafognak, hogy nem emelhetnek adót, sőt, erre még egy kampányt is felhúztak.

A mi válaszunk erre nem lehet más: soha többé baloldali kormányzást!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. január 19. 13:54
"A 2010 előtti baloldali kormányok pénzszűkében mindig a lakosság megadóztatásához nyúltak." Inkább úgy fogalmaznék, hogy a bennfentes komcsik mindig lenyúlták a pénzt, és amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nincsen, valami ártatlan képű bolsi nekiállt sajnálkozni, és akkor hozzáfogtak a komcsi rendszer ellenségeinek a kirablásához. Az a komcsi rendszer ellensége, akinek bármi vagyona van, és nem tetszik neki, hogy kirabolják. Az összegyűjtött pénz ismét eltűnik, a hibások persze a komcsi rendszer ellenségei, ha kifogynak belőlük, akkor maguk közül felkoncolnak valakit, és szépen megy a szekér a végelgyengülésig.
balbako_
2021. január 19. 11:34
Most is azt teszik az uralmuk alá került önkormányzatoknál.
Krupp Skya
2021. január 19. 05:53
"A 2010 előtti baloldali kormányok pénzszűkében mindig a lakosság megadóztatásához nyúltak" Ha még csak adóztatás lett volna de nyugdíj felezés 1996-ban amit Horn Gyula Bokros Lalyos nevével fémjelzett. Valamint 2005-ben a víz/csatorna díjat felemelték a köbméterenkénti 50 fillérről 1800 Ft-ra ami 3600 szoros emelés. Ez itt nálunk a faluban volt ennyi arra való hivatkozással emelték hogy fel kell nyomatni a hegyre a vizet. Jó rendbe van de a csatorna díjat is felemelték pedig a szennyvíz az magától lejön a hegyről. 2007-től a továbbdolgozó nyugdíjasokat is megadóztatták havi 50.000 Ft plusz adóval ami nekem akkori fizetésem 30 százaléka volt. Pedig a kiváló baloldali politikus Gréczy Zsolt megmutatta a baloldalnak, hogy szükség esetén mihez kell nyúlnia.
fatman
2021. január 18. 22:50
helyes csajszi... de már 33 éves :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!