Végleg bezár Hongkong utolsó szabad lapja

2021. június 23. 17:53

Az Apple Daily megszüntetése a független sajtó elleni támadás.

2021. június 23. 17:53
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Végleg bezár Hongkong utolsó szabad lapja, miután néhány nappal ezelőtt elhurcolták az újság főszerkesztőjét és ügyvezető igazgatóját, majd befagyasztották a cég vagyonát – vagyis bezárásra kényszerítették a kínai kormánnyal és a lojális hongkongi vezetéssel nyíltan kritikus és demokráciapárti újságot.

A független és a hongkongi demokráciatüntetéseket támogató Apple Daily megszüntetése a független sajtó elleni támadás, a bezárásra kényszerített újságok – legyen az nyomtatott vagy online – pedig mindig emlékeztetnek minket arra, hogy küzdenünk kell a sajtószabadságot lábbal tipró autokraták ellen.

Minden támogatásom és szolidaritásom a hongongiaké, és azoké, akik szabadon és függetlenül végzik a munkájukat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 02. 16:10
Hong Kong Kína. Az egy ország két rendszer elv csak 50 évre érvényes. 2047-ben lejár. Onnantól egy az egyben kínai jog lesz Hong Kongban is, nem lesz különleges státuszú terület.
ifazah
2021. június 24. 11:36
Ezt tudjátok, szolidaritást vállalni! Azt is idegenekkel! Még véletlenül sem a határon túli MAGYAROKKAL! Bár, annyit sem ér a bla-bla-bla szolidaritásotok mint porba a fing, az legalább hagy maga után vmit!
brekker
2021. június 24. 11:15
Nem irigylem a problémáidat.
galancza
2021. június 24. 11:04
Nagyon sok eus országban égtájtól függetlenül semmivel sem szabadabb a sajtó helyzete mint Kínában.Pár éve Szlovákiában,Máltán újságírókat is gyilkoltak a libsi jogállamiság jegyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!