Kímélet

2021. július 01. 07:50

Most vált világossá, ahogy beterjesztették az úgymond pedofil-ellenes törvényt: a Fidesz csak meg akar védeni minket.

2021. július 01. 07:50
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Hogy a »közmédia« és a társutas pártsajtó nézői/hallgatói/olvasói még mindig azt hiszik: Szájer Józsefnek csupán annyi volt a vétke, hogy túlságosan későn indult haza egy brüsszeli buliból, megszegve a kijárási tilalmat, az nem cenzúra – egyszerűen csak kerülni akarták bizonyos szexuális magatartásformák (huszonegynéhány fős, drogokkal feldobott férfiorgia) népszerűsítését. Az sem politikai érdekű elhallgatás, hogy a Kisalföld máig nem számolt be a Borkai-ügy minden fontos részletéről – pusztán a »szexualitás öncélú ábrázolásától« kívánták megóvni a közönséget; a kiskorúakat, meg mindenkit, akit annak néznek.

A szóban forgó jogszabály új megvilágításba helyezi a kormányzati tájékoztatáspolitikát. Immár a kőkatolikus Írországban és Lengyelországban is az állam lép föl – a lehető legkeményebb eszközökkel – azért, hogy az egyház kiadja a saját, eddig csak belső eljárásokban azonosított és jellemzően legfeljebb áthelyezéssel »szankcionált« pedofiljait. A lengyeleknél a minap közölték, hogy azonosítottak is újabb 200 felszentelt érintettet – aki keres, az talál. Mostanra az Orbán-kabinet maradt az egyetlen kormány Európában, amely továbbra is a szemérmes félrenézés segítségével biztosít mentességet a papi és szerzetesi foglalkozású szexuális bűnözőknek – de ez talán nem is szégyenletes bűnpártolás (az egyház által a kormánynak nyújtott politikai szívességekért cserébe), hanem valami egészen más: kímélet.

Innen nézve pedig az is érthetőbb, miért nincsenek hírek az általuk irányított nyilvánosságban Mészárosról, Tiborczról és a többi kitartottról, meg az egész kuplerájról, ami a kormányzati közpénzköltés körül az elmúlt 11 évben kiépült. Talán tényleg azt hiszik, hogy amiről nem beszélnek, az nem is létezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2021. július 01. 11:30
Ezt a férget már tényleg nem kellene szemlézni.
Mátyás01
2021. július 01. 11:24
Szerintem igaza van. Én mint kormánypárti médiafogyasztó soha nem hallottam még sem a Borkai sem a Szájer ügyről, a kormánypárti média teljesen elhallgatta. :)
Micmac
2021. július 01. 11:07
Megint hazudozik Hargitai.
józan paraszti ész
2021. július 01. 10:38
"Talán tényleg azt hiszik, hogy amiről nem beszélnek, az nem is létezik." Ezt ti gondoljátok, meg azt is, hogy amiről beszéltek az létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!