Össze-vissza hazudoznak az angolok

2021. október 15. 20:44

A rongálás évtizedes hagyománya a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak.

2021. október 15. 20:44
null
Mészáros József
Vasarnap.hu

„Kifene foglalkozna egy focimeccsen történt balhéval, amennyiben az nem eszkalálódna oda, hogy a rangosnak mondott brit sajtó lassan már azt pedzegeti: Orbán képeztette ki a magyar (meg a lengyel) ultrákat. Az ember esze megáll (jóval a briteké után).

Én eddig az angol fociról csak annyit tudtam, hogy a pályán általában fair a play, míg a pályán kívül a világ legállatabb csordájaként rombolják a válogatottjuk meccseinek otthont adó városokat az angol drukkerek. Ha angol csapatot vártak a világ bármely városába, ott jó előre felkészültek a legrosszabbra: rohamosztagok nehéz vasban, ragasztószalagozott kirakatok, no meg önkéntes kijárási tilalom várta őfelsége szurkolóit.

Az életéért kilencéves kisfiával menekülő dán zászlós apuka, a Marseille-i sajnálatos események, saját néger játékosaik „inzultálása” vereség esetén, olasz-dán-belga-francia (és magyar) himnuszok kifütyülése, szétvert belvárosok, vendéglők, járókelők súlyos bántalmazása Moszkvától Londonig – évtizedes hagyománya ez a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak.

Az angol sereglet tevékenykedését mindig defenzíve igyekeztek tompítani a vonatkozó rendfenntartó szervek; a részegen randalírozó, verekedő csürhét még az orosz zsaruk sem próbálták viperával noszogatni a békességre.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. október 16. 19:48
Heysel stadion
Reszelő Aladár
2021. október 16. 12:26
Reméljük ezek után minden kelet-európait hazapaterolnak. Ez egy csapásra enyhítene a kínzó sofőrhiányon, hiszen így nem lenne ember aki bepakolná az árut abba a kamionba, amihez nincs sofőr. De nem is kéne, mivel nem lenne ember, aki kipakolná és eladná. Igazából áru sem lenne, hiszen nem lenne aki mertermeli. De persze amíg a nép elhiszi, hogy az áram a konnektorból van, a fény a lámpából, a kaja pedig a raktárból/futártól addig lesz arcoskodás.
kaltran
2021. október 16. 09:05
Volt régen egy ütős film: Valeri (Made) mely pont egy ilyen állat szurkoló horda portyázásával kezdődik, s mindeközben elsodornak egy gyereket babakocsistól, aki belhal "sportsérülésébe". A film ezután végigszemlézi Mike Preston (alias Roy Harper) szemüvegén keresztül az angol társadalmat, s a konklúzió: Armageddon. Úgy hogy kedves sporik a pályán és azon kívül Albionban, kéretik visszavenni a 200 éve nyírt fű dicsfényéből.
ergo07
2021. október 15. 21:42
Ez az angol hülyéknek a legfontosabb, miközben már konzervatív képviselőt saját irodában késelnek halálra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!