Meleg rizling, pánszexuális sauvignon

2022. február 18. 19:55

Keresik Rajna-vidék–Pfalz tartomány „queer borát”.

2022. február 18. 19:55
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Adott egy német tartomány, klasszikus adoniszi sornak beillő névvel: Rajna-vidék–Pfalz. Izmos férfiak építették ott egykoron a Porta Nigrát, majd a vitéz Szigfrid döfte le a sárkányt, hogy azután annak vérében megfürödvén sebezhetetlenné váljék és így küzdjön meg a burgundi Krimhilda kezéért. A folyók mentén tekintélyt parancsoló, impozáns várakkal és kastélyokkal pakolta teli a tájat az úgynevezett »sötét« középkor elitje; kivéve persze Loreley kopár szikláját, ahonnan a szépséges aranyhajú szirén bűvölte el énekével az óvatlan hajósokat. 

Ugyanitt most keresik a tartomány »queer borát«.

Sajtóközleményben hívta fel ugyanis az »azonos nemű életmódokért és nemi identitásért felelős« államtitkár Rajna-vidék–Pfalz valamennyi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális, valamint nembináris »borászát és borásznőjét«, hogy jelentkezzenek nedűikkel, amelyekből a családügyi minisztérium vásárolna 500 palackkal. Az elképzelés az, hogy az elkövetkező egy évben a miniszter és az LMBT-ügyi államtitkár ilyen borokat fog ajándékozni reprezentatív alkalmakkor, a sokszínűség nagyköveteiként mintegy. »Tölthetek egy kis meleg rizlinget?«; »Ajánlom Önöknek 2020-as évjáratú transz szilváninkat«; vagy: »Engedje meg, miniszterelnök úr, hogy átadjam önnek ezt a spätburgundert; képzelje, olyan pincészetben készült, melynek gazdasági vezetője leszbikus!« – valahogy így zajlana a dolog a jelek szerint, és hát melyik ínyencet ne izgatná jobban a borászat munkatársainak nemi élete, mint a lendületes savgerinc?”

Fotó: CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acsko
2022. február 20. 12:02
baz+ ez igaz?!!!
Lajoss
2022. február 20. 09:37
Ravioli asszonyság a szokásos semmi..
Pierre
2022. február 19. 15:23
ott a tarsadalom erzekenyitese folyik, mig a ti koszos rezsimetekben a tarsadalom erzeketlenitese a fo projekt. A szolidalitas kiirtasa, a gyuloletipar.
roughneck
2022. február 19. 11:37
Aztan, miutan kivalasztottak a gyoztes loret, bebasznak mint az atom es johet az ondozsur meg a peteparti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!