Az oroszok azt kamuzzák, hogy békefenntartóként vonultak be

2022. február 27. 08:52

A Nyugat is azt kamuzta, hogy „békés és demokratikus” átalakulással döntötték meg 2014-ben az Euromajdan felkeléssel a korábban oroszbarát rezsimet.

2022. február 27. 08:52
null
Kardos Gábor
Facebook

„Az oroszok azt kamuzzák, hogy békefenntartóként vonultak be, de a Nyugat is azt kamuzta, hogy »békés és demokratikus« átalakulással döntötték meg 2014-ben az Euromajdan felkeléssel a korábban oroszbarát rezsimet (130 halottal). Ukrajnában idegen hatalmak vívnak egymással proxy háborút, propaganda hazugságokkal . Az ukránokat pont úgy buzdította a Nyugat az oroszokkal szembeni fellépésre ahogy minket 56-ban és most pont úgy hagyja őket a pácban. Csak eszközként használják őket. Hát, ha valaki szerint ez a cinikus képmutatás a szolidaritás, az kövesse az épp uralkodó antiszociális médiahisztériát és tegyen magának olyan zászlót, amilyet épp akar, de az ukrán zászló ebben a kontextusban sajnos nem pacifizmust jelent, hanem a nyugati tábor támogatását.

Azért közben nem kéne elfelejteni, hogy háborúzni sosem népek szoktak egymással, hanem a nyakukban ülő elitek. Az ukrán és az orosz katonák meg a civil áldozatok egyaránt áldozatai egy mocskos nagyhatalmi játszmának, ami nem most kezdődött. Ja és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Ukrajnáról nem sok jót mondhat az ott élő és most miatta haló magyar lakosság. Sőt, a szomszédos országok közül talán ott van a legsötétebben nacionalista magyarellenes politika (nyelvtörvény stb). Azért ez se legyen már mellékes szempont. Attól még hogy most Putyin gyalázatosan lerohanta őket nem kéne hirtelen idealizálni az ukrán államot, mert amit egyébként sztenderden képviseltek az nem túl vállalható és demokratikusnak vélni is inkább félreértés.”

Fotó: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. február 28. 10:22
Népszerű álláspont, népszerű cikk. Én is egyet értek vele. Bár, ilyet én is tudnék írni, de minek? Csak, hogy népszerű legyek?
pipa89
2022. február 28. 07:41
Legyünk már észnél! Mexikóba telepíthetne Kína rakétarendszert vagy beléphetne a Kína-Oroszo. Szövetségbe büntetlenül??? Miért van az, hogy kevesen teszik fel a legkézenfekvőbb kérdéseket, mindenki azt a csontot rágja, amit az amerikai agitprop bedob? Biztosítani kell 1990-es keleti NATO-stopot, amit Gorbacsov kért, ellenkező esetben egy villanásos storno jön Moszkvából! Könnyen veri a nyálát az USA, mondhatnám könnyen veri a más f-val a csallánt, miközben egyetlen érdeke van: háború Európában! Ezzel meg tudja akadályozni, hogy a német gazdaság és az orosz energia fúzionáljon és összeálljon Kínával! Azaz az amerikaiak azon aknamunkáznak, hogy nehogy létrejöjjön az EURÁZSIAI GAZDASÁGI PIAC! Ugyanis akkor már nem tudna éket verni és az oszd meg és uralkodj mocskos politikát folytatni! Ez van, ez a napjaink valósága. Az USA célja: https://youtu.be/gGdcQMaLinE Az USA módszere: https://youtu.be/Em9hTxMcrZA
simonvitéz
2022. február 27. 22:02
Jó írás.
nemecsekerno_007
2022. február 27. 12:56
Az indexen kicsit bővebben ír: https://index.hu/velemeny/2022/02/27/kgst-orszagkent-szerepelunk-a-medve-halallistajan/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!