Bukott a sötét Bogár…..

2022. július 28. 07:29

Bogár László bértollnok Biden sértegetése örvén megpróbálta bemocskolni Tom Lantos emlékét.

2022. július 28. 07:29
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„Míg Bogár bértollnok közönséges politikai bűnözőnek nevezte Lantost, addig Orbán a demokrácia igaz elkötelezettjeként, a magyarság pártfogójaként jellemezte az elhunyt szenátort. Persze 14 év hosszú idő, és az is lehet, hogy ma már Orbán Viktor sem rokonszenvezne Tom Lantossal és tevékenységével. Változnak az idők, és még inkább változnak a magyar keresztény-konzervatív politikusok nézetei.

 A fiatalabb olvasóknak a szenátorról röviden: Tom Lantos a nácik és nyilasok ellen harcoló mozgalom tagja volt, kétszer szökött meg a kényszermunkatáborból, majd részt vett antikommunista szervezkedésben is. 1947-ben emigrált az USA-ba, 1981-ben lett először az amerikai képviselőház tagja és csak halála előtt alig egy hónappal (2008), betegsége miatt vonult vissza a politikától. Ő volt a holokauszt egyetlen túlélője, akit Washingtonban a kongresszus tagjává választottak.

2016-ban Tom Lantosról nevezték el a XIII. kerületi Viza és Révész utca közötti sétányszakaszt, majd születésének 90. évfordulóján szobrot is kapott fővárosunkban. Teljes joggal, hiszen magyar hazafiként és amerikai választott politikusként felbecsülhetetlen munkát végzett az Egyesült Államok és a demokratikus Magyarország kapcsolatának fejlődéséért. Tom Lantos a demokrácia és az esélyegyenlőség hőse volt. Így méltatták a szobor avatásán jelenlévők a munkásságát és „ráadásként” – a család és diplomaták jelenlétében – megkoszorúzták a Szent István park 25. számú épületen, a szenátor egykori lakóhelyén elhelyezett emléktáblát.

Bogár bértollnok Biden sértegetése örvén megpróbálta bemocskolni Tom Lantos emlékét, gyalázkodó soraival semmissé kívánta tenni az itt született amerikai kiváló politikai teljesítményét.

Szabadon átalakítva Arany csodálatos sorait: Bukott a sötét Bogár, nekiment a falnak, nagyot koppant, – és remélem – ezután hallgat.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 29. 14:59
Laci bácsi sem százas már..
Seniormerga
2022. július 29. 01:06
Dávid! A jóqrvaanyádat! Bogár Laci bácsit a szádra ne merd venni, te DK-s senkiházi. Ő kiváló közgazdász (neked persze fingod sincs, hogy az mi, sőt a kiválóságot, mint olyat sem érted..... hisz nem vagy érintett) és emellett hatalmas koponya (Boros Imre bátyánkkal együtt). A körme alatt a piszok (persze nincs neki, hisz nem prolipöcs) is többet ér, mint a te eddigi nyomorult életed! Tom Lantosról meg csak annyit...... illetve annyit sem. Az előttem kommentelők (nem a ballibsi troll kutyák) már minden lényegit leírtak.
drom176
2022. július 29. 00:01
Egy tetves zsidaj , egy háborús héja volt a Tom Lantos ....ez a dk-s barom meg egy idióta!
Cséfy
2022. július 28. 20:28
...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!