Az Egyesült Államok felmondta a hazánkkal 43 éve megkötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást

2022. július 09. 09:38

Az ok egyértelmű: Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének.

2022. július 09. 09:38
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„Az Egyesült Államok felmondta a hazánkkal 43 éve megkötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást. Az ok egyértelmű: Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek.

Európa gazdaságának ma hosszú távú háborús inflációs környezetben kell működnie. Ha ezen körülmények között a termelő vállalatok adóterhei tovább növekednének, annak drámai hatása lenne.

Az energiaárak elszabadulása miatt az európai versenyképesség már most romokban van, a globális minimumadó bevezetése pedig a kegyelemdöfést jelentené.

Mi, magyarok sokat dolgoztunk azért, hogy nálunk legyenek Európa legalacsonyabb adói. A globális minimumadó bevezetése azt jelentené, hogy a magyarországi termelő vállalatok társasági adóterhelése gyakorlatilag a duplájára emelkedne. Ez magyar munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Mindezek alapján – bármekkora is rajtunk a nyomás – természetesen nem támogatjuk a globális minimumadó európai bevezetését, nem kockáztatjuk magyarok tízezreinek munkahelyeit, az adóügyi szakmai konzultációkat pedig folytatjuk republikánus barátainkkal.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. július 11. 21:50
Gondolom Lázár György jobban feküdt az USÁ-nak, mint Orbán Viktor. Részemről ennek csak örülhetünk.
citromosParizer
2022. július 10. 08:17
ne a mi kárunkra akarjon már teslát és 4000 dodós nike air-t magának az átlag amerikai néger! gyújtsák fel a városokat és menjenek rabolni, az az ő bevált módszerük :)
Menhetten
2022. július 09. 19:38
Hazudsz Peti! "A 136 ország, köztük az összes EU-tagállam által elfogadott globális adóreform 15%-os társasági adó befizetésére kötelezi a 750 millió euró fölötti konszolidált csoportszintű forgalmat lebonyolító multinacionális cégeket, köztük számos amerikai technológiai óriást." https://www.eu-monitor.hu/hu/cikk/20211012-15-os-multiado-nem-szamolja-fel-az-adoversenyt?fbclid=IwAR3vbMJyr4AZRxCM_5LwCyzxR8SMaMm-kg1TnYgHrGyOCi2chLgS6tYV5pM
Akitlosz
2022. július 09. 15:41
Magyarország mikor mondott fel utoljára nemzetközi egyezményt? Szíriával a diplomáciai kapcsolatokat? Az nagy Fidesz siker máig is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!