A titokzatos Palkovics

2022. november 11. 14:30

Ne feledjük: Magyarországon a Palkovicsok sem vesznek el, csak átalakulnak.

2022. november 11. 14:30
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Mindenki megszólalt, még a kormánypárti lapok is leírták, hogy Palkovics távozását rebesgetik egyes körök, de ennél tovább ezeken a felületeken sem mentek. Ugyanakkor persze igaz, ha a központból vezényelt orgánumok megengedik maguknak, hogy akár ezt a keveset is közöljék, akkor erre felhatalmazásuk van. Sőt, feltételezem, nem pusztán felhatalmazásuk, egyenesen megbízásuk, feladatuk. De a feladat csak annyiról szól: jelezzétek, hogy valami van, de ennél többet semmit sem. És ott, ezeknél a lapoknál, médiáknál fegyelem van – csodálom is, hogy nem sorolták őket is Pintér Sándor felügyelete alá.

 

Navracsics Tibort meglepte Palkovics lemondása

Korábban írtunk róla , sajtóhírek szerint lemondott Palkovics László, korábbi technológiai és ipari miniszter. A Miniszterelnökség reagált a híresztelésekre, erről ide kattintva olvashat bővebben. Beszéltünk erről, és meglepett" - nyilatkozta Navracsics Tibor a Telexnek, amikor Palkovics László lemondásáról kérdezték. A lap szerint Navracsics is szerdán értesült a minisztertársa döntéséről.

 

Azt írtam fentebb: mindenki megszólalt. És ez így nem igaz. Mert pont a legilletékesebb – maga a kormány – nem. Talán másfél nap elteltével jelent meg annyi tájékoztatás (?), hogy ha a miniszterelnök megváltoztatja a kormány felépítését, akkor arról beszámolnak a nyilvánosság előtt. Hát hogyne. Ezt a kabinetet a nyíltság, a tökéletes transzparencia jellemzi. Mindig, minden körülmények között fontosnak tartották a nyilvánosságot… No, de ne gúnyolódjunk, inkább csak emlékeztessünk arra, hogy számtalan esetben igyekezett a tájhivatal közölni: a média álhíreket terjeszt. Most azonban nem tette meg. Vajon miért nem? Megtudhattuk a közösségi oldalakról, hogy Szijjártó Péter, kvázi az állami magángépen Baliba röppent, ott persze fontos tárgyalásokat folytatott – hajózott a tengeren is, ahogy a képeken be tudtam azonosítani –, hogy aztán fél nap elteltével újra repülőre pattanjon – ugyanarra, naná és kövesse főnökét Üzbegisztánba, a türk tanács ülésére. Azt már Havasi Bertalan közléséből tudjuk, hogy ugyanoda röppent Orbán Viktor is, hisz számunkra oly fontosak a türkök, hogy akár két állami magángépet is odaküldünk. (Az nem derült ki, eddig nem, hogy onnan egy közös géppel tértek haza vezető politikusaink, vagy külön-külön. Természetesen az is lehet, hogy az egyik gép tök üresen tért vissza Budapestre, vagy éppen Szijjártó folytatta Föld körüli kalandozásait.) Vagyis a magyar kormány vezetője elhagyta az országot, és itt hagyta nekünk a kétséget: mi lesz Palkoviccsal? Ez végül is nem olyan fontos hír, amire azonnal reagálni kell; a magyar nép nagyon jól elvan anélkül, hogy tudná, mi lesz az egyik miniszterrel. Marad, vagy megy, lemondott, vagy voltaképpen kidobták? 

És igaz: a magyar nép jól elvan ezen információ nélkül. Pláne, hogy most éppen azon tűnődik: hogyan jön ki a keresetéből. Egy korábbi, még funkcióban lévő Palkovics könnyed felső testtartással válaszolt volna nekik, odabökött volna valami nagyképű, bicskanyitogató mondatot. De Palkovics most szintén hallgat, vagy legalábbis hallgatott az én eddigi tudásom szerint. Vagyis, utalva az időnkénti pökhendi megszólalásaira, oly nagyon nem hiányzik, hogy halljam őt, úgysem fogja elmondani a teljes igazságot. Lehet, hogy majd egyszer beszél arról, mit érzett akkor, amikor kivégezte a CEU-t, amikor természetesnek tartotta az SZFE kivégzését, asszisztált az akadémia feldarabolásához, de ez sem valószínű. Nyilván kap majd Orbántól egy tiszteletbeli funkciót, mint mondjuk Kásler Miklós most a Magyarság Kutató Intézetben. Mert ne feledjük: Magyarországon a Palkovicsok sem vesznek el, csak átalakulnak.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. november 13. 09:30
Jaja, a párttitkárok is demokratákká alakulnak, a brezsnyevnyalók bidenszopókká, a Varsói Szerződés közgyűléséről lelkesen tudósítók meg NATO-rajongókká. Így megy ez nálatok elvtárs.
NTLLK
2022. november 11. 21:44
Magyarországon a bolsik át sem alakulnak, el sem vesznek. Csak vannak rendületnül.
APA152
2022. november 11. 20:10
" Ne feledjük: Magyarországon a Palkovicsok sem vesznek el, csak átalakulnak." Petike !! Csak próbálnak veletek,komcsikkal lépést tartani.
zakar zoltán béla
2022. november 11. 20:03
Hunvald
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!