A paprikaforradalom szezonja

2023. február 16. 16:25

Pressman állítása nélkülözi a tényeket, de visszhangozza a Biden-kormányzat vádjait Orbán Viktorral szemben.

2023. február 16. 16:25
null
Gavin Wax, Nathan Berger
Newsweek

„Joe Biden elnök 2022. július 28-án David Pressman meleg emberjogi ügyvédet nevezte ki az Egyesült Államok magyarországi nagykövetévé. A 2022. június 23-i megerősítő meghallgatásán Pressman világossá tette a programját, amikor kijelentette:

»A magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek valósak, és határozottan kiérdemlik a figyelmünket. Az emberi jogok, a média szabadsága és a jogállamiság nem pusztán kiegészítők – ezek olyan alapok, melyek fenntartják a demokráciát és a szabadságot,, és kielégítik az emberek legalapvetőbb szükségleteit. Ma Magyarországon e területek mindegyikén mélyen aggasztó tendenciákat látunk. Ha megerősítenek, támogatni fogom az ezen alapvető jogok és transzatlanti értékek előmozdítására és védelmére irányuló erőfeszítéseket.«

Pressman állítása nélkülözi a tényeket, de visszhangozza a mainstream média és a Biden-kormányzat nevetséges vádjait Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.

Pressman kijelentéséből azt hihetnénk, hogy a magyarok gyávák és reszketnek a kormány elnyomása alatt. Ugyanakkor semmi sem állhatna távolabb az igazságtól.

Egyszerűen fogalmazva, az »emberi jogok« egy alapvetően semmitmondó és végső soron értelmetlen fogalom; az alig 10 évvel ezelőtti értékeket például a baloldal ma rendszeresen az »emberi jogok« megsértéseként ítéli el. Láthattuk, hogy a baloldal gyakran használja ezt a forgatókönyvet, például amikor az emberi szexualitás kérdéseiről van szó.

Az »emberi jogok« elleni támadások Magyarországon következetes mintát követnek: a

  1. A baloldal azonosít egy olyan témát, amely kapcsán a magyar emberek túlnyomó többsége jelezte, hogy nem akarja elfogadni a »woke« eszméket.
  2. A baloldal túlzásba viszi a helyzetet a túlzások és kihagyások keverékével, és Orbánt ítéli el személyesen érte.
  3. De a magyar emberek, akik a média sokféle véleményéhez hozzáférnek, elutasítják a baloldal állításait.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. február 17. 17:13
YouTube : " orwel , two minutes hate "
amca
2023. február 17. 16:48
Pressman. 1ik szemem kék,a másik meg üveg.
katedralista1957
2023. február 17. 09:02
Az emberi jogok végtelenné növekedett elvárásai a nagy hitek korlátait elvető szabadság határtalanságának eszméjéből fakadnak, amelyek a korlátlanság illúzióját keltik az ember létbeli igényeinek teljesülésében. Egy új vallás keletkezett, amely már nincs tekintettel az ember esendőségére és szervezett életének korlátaira. Az emberjogizmus, az individuális ember mindenhatóságának vallásos formája, így kételkedni sem lehet benne. Amit az ilyen hiten élők észükre alapozva kigondolnak, az idővel a vallásos kánon része lesz. Az alkotó nem egy ember, hanem az élcsapat. Az emberjogizmus vezényszava a „szabadság”, az ember szabadsága függetlenül tértől, időtől és a körülményektől. (részlet)
Namond
2023. február 17. 07:47
Pressmant, ha másért nem is, de a náci antifa terrorcselekményei hamis színben feltüntetése miatt haza KELL küldeni, akkor is ha ez nehéz és akkor is ha következményei lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!