Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie

2023. július 14. 12:38

A Fidesz EP-képviselője elmondta: pártja már a választások előtt az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsaládjának és frakciójának a tagja lesz. A politikus szerint Szájer József volt EP-képviselőnek már újra játékban kellene lennie, mert szükség lenne a tudására. Interjú

2023. július 14. 12:38
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Index.hu

„Gondolt arra, hogy visszatérjen a belpolitikába? Vállal egy miniszteri pozíciót, és beül egy kényelmes bársonyszékbe. 

Miniszterséget soha nem magától vállal az ember, hanem a miniszterelnök kéri fel erre a feladatra. Voltam már miniszter, ültem már ezen a nagyszerű óriáskeréken, és rendkívül megtisztelő volt.

Ha már az óriáskereket említette, Szájer József visszatér-e a politikába? Néppárti politikusok nagy koponyának és kitűnő szakembernek tartották őt. Tervezik-e újra pályára küldeni?

Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára, de az esetleges visszatérése az ő személyes döntése.

Józsi helyzetét leginkább egy olyan sportolóéhoz lehet hasonlítani, akinek volt egy súlyos sérülése, de már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Hogy pontosan mi lehetne a feladata, mi lenne a kontribúciója – hogy ilyen okoskodó kifejezést használjak –, azt nem tudom, de szeretném, ha újra a pályára lépne.

A választók elfelejtették volna a Szájer-ügyet? A konzervatív közösséget nem a brüsszeli egészségügyi korlátozások megszegése döbbentette meg, hanem az a sajátos parti, ahonnét az ereszcsatornán menekült az exképviselő.

Szájer József az, aki. Józsi soha nem tagadta a szexuális irányultságát, de valóban nem tett a nagy nyilvánosság előtt manapság oly divatos bejelentést, coming outot. De miért is elvárás, miért lenne kötelező bármilyen szexuális irányultságú közszereplőnek nyilvános önvallomást tennie a szexuális irányultságáról? Szerintem ez magánügy.

Kíváncsi leszek majd, hogy az LMBTQ-közösséggel egyébként oly annyira rokonszenvező liberális és baloldali politikusok és megmondóemberek hányszor fogják majd őt – nyilvánvalóan az európai értékek nagyobb dicsőségére – simán »lebuzizni«. nincsenek illúzióim.

Karácsony Gergely a minap azt nyilatkozta: felkészült arra, hogy a következő évben nagyon kemény kampány lesz, ami próbára teszi a mögötte álló koalíciót, és az ősz hajszálai számát is érdemben fogja befolyásolni. Durva lesz a kampány? 

Vajon hogyan tudnak az önmaguk szellemi képességeit illetően kizárólag csak szuperlatívuszokban gondolkodó emberek ennyire üres, fájdalmas és fos általánosságokat összehordani?! Karácsony Gergely egyébként valójában nem is főpolgármester, hanem egy hiperaktív politikai influenszer. Egy 506 millióért hirdetett Facebook-profil.”

Nyitókép: Ficsor Márton
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvan-54-
2023. július 21. 11:18
Én személy szerint sajnálom Szájert, Az hogy egy váratlan pillanatban az ember ÖSZTÖNÖSEN cselekszik az ami nem befolyásolható. Utólag derül ki hogy amit tettem az jó volt e. Lett volna lehetősége élni a mentelmi jogával. nem ezt tette, Olyan érdemtelen politikusok is használták/használják a mentelmi jog adta lehetőséget, hogy ne is soroljam. Csak így elsőre Eva Kaili((( aki már Brüsszelben rontja megint a levegőt és /Jézusom !!!/// szavaz is,,(((((((( Igen , mivel mint ember és mint politikus igen értékes Szájer!!!!A szexszualitás meg magánügy!!!!!
Menhetten
2023. július 16. 13:56
És mit játszanál vele tompika? Papás mamást? (az anya férfi, meg az apa is) És melyik ereszcsatornát nézted ki neki? Csak vigyázz a hátizsák tartalmára..
kbkb
2023. július 15. 14:53
Ha Szájer bűnt követett volna is el, a bűnbocsánat neki is jár, a legtisztességesebb politikus, remélem, nemcsak volt.
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 15. 13:36
Követeljük vissza a Józsit a közéletbe és a kormányba! Ő lehetne az LMBTQ ügyek előmozdítására kinevezett tárca nélküli miniszter. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!