Párbeszéd: Tiltani kell a politikusoknak az offshore-ügyleteket

2017. november 08. 12:17

Harminc százalékos forrásadót javasol a Párbeszéd az offshore-ügyletekre.

2017. november 08. 12:17

A Párbeszéd Magyarországért azt javasolja, hogy vessenek ki harminc százalékos forrásadót az offshore-ügyletekre, a köztisztviselőknek és a kormánytagoknak pedig törvénnyel tiltsák, hogy részt vegyenek az ilyen típusú üzletekben.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy emellett minden offshore céget vagy velük üzletelő vállalkozást kitiltanának az állami és uniós pályázatokról és eltiltanának az állami támogatásoktól.

Erőss Gábor szerint az utóbbi időszakban egyre-másra kerülnek napvilágra az offshore cégekről szóló titkos iratok, amelyekből kirajzolódik, hogy a világ és ezen belül a magyar gazdasági-politikai elit hogyan kerüli el az adófizetést és hogyan „fosztja ki a világ népeit”.

A legújabb offshore-kiszivárogtatás során nyilvánosságra került, az offshore adóparadicsomok után csak Paradise-iratok (Paradise Papers) néven emlegetett, 13,4 millió aktából álló adattömeg feldolgozásában világszerte 96 sajtó- és médiacég vesz részt, köztük a BBC brit közszolgálati médiatársaság Panorama című tényfeltáró televízióműsorának szerkesztősége és a The Guardian baloldali brit napilap.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. november 08. 13:08
Nem vagyok sajnos a téma jó ismerőse de azt gondolom ettől függetlenül is tudnak adót csalni. Attól még támogatom. Igazából én azt szeretném tudni egy képviselő jelöltről választások előtt, hogy tagja e vadásztársaságnak, és milyen állatokat ölt meg az elmúlt időben. Az élményvadászatot a legszigorúbban tiltanám. Mindegy melyik párt javasolja, azt támogatom.
metálgitár
2017. november 08. 12:25
„fosztja ki a világ népeit” Aztán mindig megsértődnek, mikor valaki le találja őket liberálbolsevikozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!