Hipnózis, lazulás és 2006-os áldozatok – Gyurcsány fórumán jártunk

2021. augusztus 11. 14:20

Egy fiatal kérdező felvetésére az exminiszterelnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Orbán Viktor egy Amerikában tanult módszerrel hipnotizálja a társadalmat.

2021. augusztus 11. 14:20
null
Manninger Miksa

Egy budapesti pláza oldalában lévő bisztróba invitálta 30 évesnél fiatalabb híveit kedd estére Gyurcsány Ferenc, illetve sztárvendége, a volt televíziós műsorvezető, immár DK-elnökségi tag Kálmán Olga. A program címe: „Fussunk össze Budapesten, fiatalok!”

Az esemény nagyjából egy osztályteremnyi érdeklődőt vonzott, főként tizen- és huszonéveseket. Nem csoda, végülis így szólt a meghívó. Érdeklődésünkre többen elárulták, leginkább azért jöttek, hogy egy közös fotót csináljanak „Ferivel”, míg mások az ingyen sörben reménykedtek. 

Skrabski Fruzsina és a 2006-os áldozatok

Persze érkeztek olyanok is, akik nem feltétlenül szimpatizálnak a főszónokkal. Annak ellenére, hogy a közönség kérdéseire adott válaszaiban Gyurcsány és Kálmán Olga is többször kritizálta az itthoni sajtószabadságot, illetve annak hiányát emlegette, a DK-vezér láthatóan nem örült a vele egyet nem értőknek, akik inkább csak oldalról követték a rendezvényt.

A konkrétumokat kerülő politikust aztán hirtelen szembesítették korábbi tetteivel. A legkritikusabb pont ugyanis az volt, amikor Skrabski Fruzsina a 2006-os rendőrattak három egykori áldozatával megjelent, és felkérdezte az egykori kormányfőt. Aki minderre azt felelte: a Fidesznek teljesen nyilvánvaló érdeke, hogy 2006-ról és a szemkilövető Gyurcsányról beszéljünk. Csakhogy szerinte ő senkinek nem lőtte ki a szemét, ez egy „közös tragédia”, ám az emberek ma már nem erről beszélnek otthon. 

„Ha el tudják hitetni veletek, az országgal, hogy egy olyan csávóval álltok szembe, aki lelkiismeretfurdalás nélkül, indokolatlanul, oktalanul, törvénytelenül sérülést okozott bárkinek, akkor a Fidesz győzött” – hárított az ellenzék vezére, bekiabálások közepette. 

A kérdésre, hogy a történtek miatt érez-e bűntudatot, azt mondta, „ennél sokkal bonyolultabb ez a történet”. Mint kiderült, Skrabski és az áldozatok egy készülő dokumentumfilm miatt látogattak a helyszínre.

Kérdezz-felelek

Az este folyamán szóba került az szja és az euró is, az egyik kérdező pedig számon kérte, miért nem beszélnek arról, hogy

Gyurcsány Ferenc nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ez igaz, de általános főszabályként kiemelte, mindig fontos meggyőződni arról, hogy az általunk befogadott információ az „evidence based or not” (azaz: bizonyítékkal alátámasztott vagy sem).

A közös uniós fizetőeszköz magyarországi bevezetéséről szóló kérdés kapcsán is hárított az exminiszterelnök, noha a baloldal rendre azzal támadja a kormány, hogy késlekedik a lépéssel. Azt mondta, erről komoly diplomás emberek sem tudnak döntést hozni.

Kálmán Olga kreatív, egyúttal ellentmondásos mutatvánnyal lepte meg a nagyérdeműt: amikor kritikusan számon kérte egy hallgató, miért engednek el úgymond túl hamar a kormánynak kínos ügyeket, a DK képviselőjelöltje válaszadás közben elrakta a mikrofont. Így szavait nem lehetett hallani, ezzel próbálva érzékeltetni, hogy nincs felületük ilyesmire. Majd visszavette a mikrofont.

Sajnos az érdemi kérdésekre főként nagy körmondatokban kifejtett semmitmondás volt a reakció, Gyurcsány igyekezett minden válaszadást egy sztori felé sodorni. Ezek főként gyermekeiről szóltak. A fő üzenet mégis az volt, hogy „Feri laza”.

_

fotók: Mátrai Dávid

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. augusztus 11. 22:11
Ez az orbánfóbia kicsit uncsiiiii.... jó lenne már valami értelmes, előremutató jövőképet is felvázolni, nem csak a szokásos "ingyen lesz minden" című ígéreteket. Vagy ne adj' Isten balos önkormányzatokon keresztül felmutatni valamit. Ja', hogy egyik sem megy? Eh mindegy is. Elég hülyét meg lehet nyerni így is.
MayorAnna
2021. augusztus 11. 20:38
Nézzétek a pozörködését ennek az ócska ripacsnak! - minden fotóján pózol, többnyire Krisztus-képekről lopott test- és fejtartással. Csodálom, hogy a haját még nem növesztette meg... Ekkora egy ganajt, mint ez a kígyóbűvölő...
gyaloggos
2021. augusztus 11. 20:32
VIKTOR a Golfot is megfordította! BIZONY! S NEM egy VW-ről van szó!
bagira
2021. augusztus 11. 19:39
Az ügy. https://www.youtube.com/watch?v=FtDRSgdXQR8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!