Orbán Viktor konzervatív hős lett

2021. augusztus 10. 22:22

Így testesült meg Magyarországon az amerikai álom.

2021. augusztus 10. 22:22
Will Collins

„A konzervatívokat alaposan kiűzték az amerikai akadémiai körökből, és Nagy -Britanniában is hasonló a helyzet. Magyarországon azonban a felsőoktatás még mindig az ideológiák versenyének terepe.

A liberális, amerikai típusú egyetemet, a CEU-t a kormány 2019-ben kiszorította Budapestről. Tavaly ősszel tüntetők vonultak át a fővároson, hogy tiltakozzanak a konzervatív partizánok a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumába való kinevezése ellen. Idén júniusban több ezer magyar szállt szembe a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokkal, hogy tüntessen a Fudan Egyetem Budapest belvárosába tervezett kampuszának megépítése ellen , amely a kínai és a magyar kormány közös projektje.

Tucker Carlson legutóbbi budapesti látogatása újjáélesztette a hosszú vitát Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyéről, akit politikai szimpátiától függően leendő diktátornak vagy elsőrendű konzervatív államférfinek tekintenek. Bármi történik is Carlson látogatása után, a magyar felsőoktatásért folytatott harc jobb iránymutató Orbán politikájához, mint egy kábeltévés szakértő útleírása.

Orbánt és a Fideszt, Magyarország kormányzó konzervatív pártját gyakran azzal vádolják, hogy autoriter államot építenek. Ez az elképzelés azonban mind politikai befolyásuk mértékét, mind ideológiai ambícióikat túlbecsüli . A magyar miniszterelnököt leginkább konzervatív intézményteremtőként lehet értelmezni, aki az ország kulcsfontosságú intézményeinek és kulturális szerveinek befolyásolásával igyekszik megszerezni a magyar társadalom irányító pozícióját.

E cél elérése érdekében Orbán gyakran opportunista és gátlástalan, figyelmen kívül hagyja a normákat, és kemény politikai játszmákat vív ellenfeleivel. Bár ezek a módszerek elmaradnak az autoriter hatalomátvételtől, még évekig alakítják a magyar politikai teret.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. augusztus 11. 18:38
OV egy a saját tapasztalataiból megformálódott politikus. És szerencsére Patrióta.Senki az ő korosztályából nem tiszteletlenkedik,személyeskedik vele. Kivétel a gyüttment taknyos egynyári próbálkozókat. Nekik pedig ideje lenne beletörődni,hogy egy ország miniszterelnöknek lenni nem egy részmunkaidős állás, nem egy a Deák-térnél Mojito árus munka. Nem értem miért is gondolják, butuska nyári nyulak,hogy Gyurcsány a feleségén kívül bárkit is szeretne Orbán székében látni.
matykox
2021. augusztus 11. 09:55
Will Collins egy buta bolond, akinek a világképe valahol G Soros segge és Jeremy Corbin farka közti "szélességet" fogja át. Ilyen fura bőrszemüvegen keresztül látja a világot - csoda, hogy át tud menni az úton.
olajfa1
2021. augusztus 11. 08:59
Remélem, hogy hamarosan Magyarországra jön a FUDAN egyetem és a libsibolsi okostojásokat -mint pl Kórozs Lajos hazugvideókészítő mestert- kiteszik a tudományos életből... Mert ezek az exkomcsi tudósok csak a hazudozásban járnak élen! még a diplomájuk meg az érettségijük meg a osztályos bizonyítványuk is hazugság! Még írni olvasni sem tudnak!
DrPepper
2021. augusztus 11. 08:35
Will angolt tanít Budapesten. Az újabb amerikai trendek fényében meg kéne nézni, írni-olvasni tud-e?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!