Megszólalt az izraeli helyzet kapcsán a Mazsihisz elnöke

2023. október 09. 14:52

Grósz Andor úgy fogalmazott, „egyszerre vagyunk magyarok és zsidók. Több mint kétezer kilométerre vagyunk Jeruzsálemtől, de Dávid városának szellemisége lélekben itt van velünk a zsinagógáink és az intézményeink falai között”.

2023. október 09. 14:52
GRÓSZ Andor

A Mazsihisz elnöke együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a hazai zsidóság nevében pedig mihamarabbi győzelmet kívánt Izraelnek a budapesti Pro-Izrael konferencián – számol be a Magyar Nemzet. Grósz Andor azt mondta, „Izrael éppen úgy táplál minket, mint a kenyér, amely nélkül szintén nem lehet élni. Mi, a magyar zsidók sokat kaptunk és kapunk Izraeltől érzelmi és vallási értelemben egyaránt”. A Mazshisz-elnök kijelentette, de minden magyar zsidó életében eljön a pillanat, amikor megkérdezi saját magától, én magam vajon mit adtam és mit adok Izraelnek, mit teszek Izraelért magyar zsidóként. Majd azzal folytatta, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 

a hitelével, a világon egyedülálló neológ vallásgyakorlásával, a zsinagógai, az oktatási, a kulturális intézményei fenntartásával voltaképpen Izrael szellemiségét őrzi és táplálja.

„Egyszerre vagyunk magyarok és zsidók. Több mint kétezer kilométerre vagyunk Jeruzsálemtől, de Dávid városának szellemisége lélekben itt van velünk a zsinagógáink és az intézményeink falai között” – fogalmazott Grósz Andor, és kijelentette, ha a Mazsihiszen, azaz Magyarország legnagyobb zsidó felekezetén múlik, akkor ez a jövőben is így marad. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. október 09. 15:59
Ez csak mazsihiszti.
Gullwing
2023. október 09. 15:53
"Egyszerre vagyunk magyarok és zsidók." Ez a gáborokra, a fleckekre meg az ildikókra nem vonatkozik. Mert azok nem magyarok.
Osztap_Bender
2023. október 09. 15:29
Megszólalt az izraeli helyzet kapcsán a Mazsihisz elnöke Megszólalt!? Nincs még rajta egyenruha, nincs még a kezében fegyver, nincs még Izraelben? Most is cserben hagyják a fajtársakat, ha harcolni kellene? Ez ám a hősiesség elvtársak, ez ám a becsület. Vajon Köves Máté gárdája már harcban áll az arab terroristákkal vagy továbbra is itthon keresik az "ellenséget" az államalapító magyarok között?
ujujuj
2023. október 09. 15:20
Kedves mandi, hála a Jóistennek vége a 2000-es években, amikor a mazsihisz magyargyűlölő vezetőinek a nyilatkozata jelentette a morális iránytűt. Nyugodtan mellőzhetitek, senkit nem érdekel, mit vartyognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!