Nem tud dönteni az ellenzék a Belvárosban, itt is előválasztást tartanak

2024. március 05. 21:08

Már a dátumot is kitűzték.

2024. március 05. 21:08
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Budafok után újabb helyen, az V. kerületben is tart előválasztást az ellenzék, hogy a választóik döntsék el, végül melyikük induljon a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester ellenfeleként az önkormányzati választáson. Kovács Alex Gábor,a Tiéd a Belváros Egyesület politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy április 4-7-e között tartják majd az előválasztást, ahol ellenfele a Momentum, a DK, a Párbeszéd, az MMM és a Nép Pártján jelöltje, Juhász Péter lesz. 

Kovács Alex Gábor a részletekkel kapcsolatban azt írta: a Magyar György ügyvéd vezette Civil Választási Bizottság közreműködésével állapodjanak meg erről a héten. A politikus a Magyar Hangnak úgy fogalmazott, számukra elfogadható lenne az az előválasztási rendszer, mint amilyen Budafokon is lesz, ahol már van erről megállapodás. Juhász Péter a lapnak elmondta, hetek óta hiába várta, hogy Kovácsék válaszoljanak neki az előválasztás politikai kereteivel kapcsolatban, ezzel kapcsolatos kritikáját pedig az érintettnek is jelezte egy nemrég írt levelében. 

Juhász szerint annak a felállásnak kell érvényesülnie, hogy aki nyer az előválasztáson, az jelölhesse ki azt is, hogy az egyéni választókerületekben kik állnak rajthoz. 

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­­g­­ö­s­ ­l­á­­­n­y­­­o­k­ ­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. március 06. 20:06
a FIDESS Budapesten meg elovalasztast is keptelen tartani, hisz' ahhoz minimum 2 jelolt kellene, nekik + NULLA van.
Kristály
2024. március 06. 09:41
Mindegy melyiktől kapja meg Soros a kerület kassza kulcsát . Ha kerületieknek nem mindegy nem szavaznak rájuk.
Dorset Naga
2024. március 06. 08:35
Nekem mindegy, hogy melyik nyomoronc fog veszíteni Szentgyörgyvölgyi ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!