Véget ért az MCC középiskolás vitaversenye

2024. március 13. 10:46

A megmérettetésen a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulói bizonyultak a legjobbnak.

2024. március 13. 10:46

Nyitókép: MCC Facebook-oldala

Rekordszámú érdeklődés mellett rendezte meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémiája az MCC Vitázz! Kárpát-medencei középiskolás vitaversenyt. Magyarország legnagyobb középiskolás vitaversenyét immár nyolcadik alkalommal rendezték meg, amelyre idén csaknem 85 csapat jelentkezett – olvasható az intézet közleményében.

A versenyre háromfős középiskolás csapatok jelentkezhettek, akik először egy régiós fordulóban mérettették meg magukat, majd a legjobbak az országos döntőben is megmutathatták vitázói tehetségüket.

A kétnapos régiós fordulók hét magyarországi, valamint egy erdélyi helyszínen valósultak meg,

 a versenyek szakmai bíráit az MCC Vitaakadémia biztosította. A március eleji országos döntőnek a budapesti képzési központ adott otthont. 

A döntőben 23 csapat mérhette össze tudását, ahol a diákok nem csak őket közvetlenül érintő kérdésekben, de közéleti, pedagógiai és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos témáról is vitáztak. 

A versenyen a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulói bizonyultak a legjobbnak, 

akik a nagyszerű közösségi élményen és szónoki, vitázói tapasztalatokon kívül külföldi tanulmányúttal is gazdagodtak.

Tehetséggondozás és közösségépítése

A Mathias Corvinus Collegium 28 éves története során az összetett képzési paletta minden programjában kiemelt szerephez jutott az alapvető logikai, érveléstechnikai és vitamódszertani ismeretek átadása. A több mint két és fél évtized alatt felgyülemlett tudás és tapasztalat még kiterjedtebb kamatoztatására, továbbépítésére és terjesztésére jött létre 2019-ben önálló programként az MCC Vitaakadémia, amely az elmúlt években évben Kárpát-medencei szintű vitaoktató központtá növekedett – sorolták.

A racionális vita módszertana alapvető eszköze az MCC két fő törekvésének: a tehetséggondozásnak és a közösségépítésnek.

 Fejleszti az egyéni kommunikációs és logikai képességeket, az érzékenységet egymás megértésére, a problémák mélyebb feltárásának és többoldalú megközelítésének képességét, kiváló alapul szolgál a kreatív csapatmunkához – tette hozzá az MCC Kommunikációs Igazgatósága.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2024. március 13. 12:19
:) Elképzelek a 'balliberális vitaestet, ahol a győztes előadja az adu- ászt. A Zorbán cigány, NER nyaloncok, a kesmanyik szolgáival mossák a vidéki bunkó gombák agyát. Olyan univerzális 'érvrendszer amivel bármilyen témában vita nyerhető a farháton megvett pedofideszes gyűlölködőkkel szemben. ---- A győztes jutalomfalatot kap a következő nagyköveti vacsorán a nyomóembertől.
Héja
2024. március 13. 11:48
Remek ötlet. Gratulálok az MCC-nek.
Ugandai Bubu
2024. március 13. 11:04
Politikai pedofília. A Fidesz az egyházakkal együtt már az iskolákban nyomul. Fiatal moszkovita seggnyalonc csicskuszok, wannabe kesmanyik faszszopók kerestetnek! Népnemzethy tarisznyás narancsbölcsészek, kalapgyűrögető parasztok előre!
RasPutin
2024. március 13. 11:02
A Mathias Corvinus Collegium 28 éves története  Tombor család.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!