Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Rácáfolt Karácsonyra a valóság Lánchíd-ügyben

2024. április 29. 12:27

Összeesküvés-elméletekben jeleskedik, de érdemi kérdésekre továbbra sem hajlandó válaszolni Karácsony Gergely a Magyar Nemzet szerint.

2024. április 29. 12:27

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

„A kormánynak fizetett védelmi pénzről adott elő egy meseszerű történetet Karácsony Gergely a minap Gulyás Márton Partizán című műsorában ahelyett, hogy érdemi magyarázatot adott volna a baloldal egyik legnagyobb korrupciós botrányára, a Városházáig érő, a Lánchíd túlárazott felújításához kapcsolódó fővárosi számlagyár ügyére”írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Karácsony a botránnyal kapcsolatban „bullshitről“ beszélt, majd előadta a saját, „alternatív magyarázatát“, ami a Magyar Nemzet szerint lényegében egy zavaros történet egy fideszes sajtótájékoztatóról, amit a főpolgármester szerint a Lánchíd renoválásán dolgozó A-Híd fenyegetésnek érthetett, és pár napra rá ezért indultak meg az első utalások a számlagyárügy kulcsfigurájának mondható Vig Mór cégének. Na, hogy a főpolgármestert idézzük, ez tényleg bullshit és könnyedén cáfolható, de erről majd később.

A lap rámutat, 

a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése szerint az A-Híd Zrt. az első utalást a BKK-hoz beérkezett ajánlatok bontása (2020. október 28.) után egy héttel teljesítette Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. részére 71 648 320 forint összegben. Azaz azután, hogy a beruházáson bábáskodó BKK már tudhatta, hogy ki nyerte meg a Lánchíd felújításának projektjét, csak még formálisan nem hirdették ki a győztest, és nem kötöttek vele szerződést. 

Ez lehet tehát annak a megoldása – írja a Magyar Nemzet –, hogy miért 2020 november elején kezdődött a pénzáramlás, nem pedig a főpolgármester összeesküvés-elmélete szerinti időpontban, de a végső szót persze majd a hatóságnak, illetve, ha odáig eljut az eljárás, a bíróságnak kell kimondania.

Megszólalt egy titokzatos informátor

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, egy ismeretlen személy levelet küldött az egykori elszámoltatási kormánybiztosnak, Budai Gyulának.

A levélben az szerepelt, hogy a Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénz formájában felvett összegekkel. Az „elszámolás” a levélíró szerint a vállalkozás vezetője és a jogász között zajlott.

Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az exügyvédnek átutalt másfélmilliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai szerint ráadásul a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. Ám ami még gyanúsabbá teszi az egész történetet, hogy 

a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

Karácsony Gergely Partizánnak adott interjúját itt nézheti meg:

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. április 29. 14:29
Karácsonyból jó partizán lett volna, esetleg tanu. Megtartja a párt titkait, nem mond semmit.
FreeEurope
2024. április 29. 14:27
A baloldal mindig is bűncselekményekből tartotta fenn magát.
II.baljoska61
2024. április 29. 14:12
Etetik a fidióta disznókat ..
véna
2024. április 29. 13:48
Volt már olyan, hogy Geri vitéz nem fordítva ült a biciklin?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!