Üdvözlégy, Caesar!

2024. május 06. 14:35

Orbán nem azonos Hitlerrel, Toroczkai nem zárja gettóba a zsidókat.

2024. május 06. 14:35
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

„A karlendítés Donáth Anna-i olvasata tehát egyfajta náci ébredés szimbóluma, ami mögé elrejtik fasiszta eszméiket a mi hazánkosok, vagy legalábbis a környékükön megforduló szimpatizánsok és/vagy provokátorok. A nyílt szavak helyett akkor bújunk szimbólumok mögé, ha mondandónk, nézeteink üldözöttek. Vagyis, ha Donáth szerint a fasiszta nézeteket nem lehet Magyarországon egyértelműen felvállalni, akkor itt ennek az ideológiának a megvallása törvénytelen vagy veszélyes. Így a Momentum elnöke maga bizonyítja, hogy – ezzel ellentétes, visszatérő vádjaik dacára – az Orbán-kormány nem tűri a náci (fasiszta) nézeteket.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

A szélsőjobboldali Mi Hazánk „családi” majálisán a résztvevők egy csoportja náci karlendítéssel pózolt.

Érvek és programok ütköztetése helyett a baloldal szép lassan visszatér a rendszerváltáskor kikristályosodott (és azóta igazán soha el nem engedett) módszeréhez, hogy politikai ellenfeleiket – Antalltól és az MDF-től Csurka MIÉP-jén át Orbánig és a Fideszig, Toroczkaiig és a Mi Hazánkig (korábban Vona-Jobbik felállásban is, de az már elmúlt) – mindenkor azzal diszkreditálják, hogy cselekedeteik és szavaik mögött a rég letűnt nácizmust vélik felfedezni.

Ez egyben – figyelem, bűncselekmény! – relativizálja a népirtó rendszereket, hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán nem azonos Hitlerrel, Toroczkai nem zárja gettóba a zsidókat. (»Tenné, ha megtehetné!«, hallom a fölhorgadást, de hát ha nem teheti meg – mert kőkemény törvényeink vannak ilyesmi ellen –, akkor még sincs fasizmus, és a kígyó megint a farkába harapott.)

Ha tehát a jogállamiságra kínosan ügyelő, az önkényuralmi rendszerek feléledésével szemben zéró toleranciát hirdető rendszerünk voltaképpen fasiszta-náci (azaz olyan, mint Mussolini vagy Hitler rendszere), akkor ezek a rezsimek nem is voltak olyan szörnyűek? Ki relativizál akkor és mit?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­­g­­a­­z­­­i n­i­m­­f­­o­­­m­­á­­n­­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
MaBaker
2024. május 07. 13:25
Tessék mondani, ki ebben a sztoriban a náci vagy a fasiszta? Méginkáőbb ki nácizik és fasisztázik ebben a sztoriban. Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy inkább a vasárnap.hu alkalmazottja, mint a cikkben említett bármelyik politikus.
Akitlosz
2024. május 06. 22:39
"kőkemény törvényeink vannak" Egyenesen gránitszilárdságúak. Aki megbotlik ő nagyon megüti magát.
zsolt196969
2024. május 06. 19:09
Az Orbán Viktor miniszterelnök úr. Azért kell nyalni a kínaiak seggét mert a Nagy Nyugat szoptat bennünket. Ez van. A kínai ad pénzt és nem kér érte LMBTQ jogokat demokráciát migriket. Meg 3 számú embereket. Nem akar bennünket át alakítani csak ÜZLET..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!