Fókusz

2021. november 24. 11:01

2021. november 24. 11:01
null

Életének 82. évében elhunyt Schöpflin György, a Fidesz korábbi európai parlamenti képviselője, a hírt Hölvényi György EP-képviselő közölte Facebook-oldalán. „Professzor Úr, kedves Gyuri! Köszönöm a hosszú beszélgetéseket. Isten áldjon, nyugodj békében!” – búcsúzott bejegyzésében. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiemelte: a professzor három parlamenti ciklusban kiemelkedő elköteleződéssel és sikerrel képviselte a magyar nemzeti érdekeket. Szakértelme, munkabírása, örök kíváncsisága és feltétlen kedvessége betölthetetlen űrt hagy maga után – méltatták az elhunyt politikust. Schöpflin György 1950-ben távozott családjával Nagy-Britanniába, iskoláit ott végezte. 2003-ban lépett be a Fideszbe, 2004-ben elindult a párt európai parlamenti listáján, és mandátumot szerzett. 2019-ig volt tagja az Európai Parlamentnek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!