Fókusz

2023. augusztus 24. 10:53

2023. augusztus 24. 10:53
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip

Valódi diplomáciai nagyüzem volt az utóbbi napokban Budapesten. Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a kormány más tagjai többek között Recep Tayyip Erdoğan török elnököt fogadták a Karmelitában augusztus 20-án. A magas szintű tárgyaláson napirenden volt a két ország közötti energetikai együttműködésnek és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjának ügye is. A hivatalos közlés szerint Budapest és Ankara között eddig is stratégiai partnerség volt, a felek pedig már korábban megállapodtak arról, hogy az együttműködés szintjét tovább emelik. A török elnök ennek megfelelően december 18-án ismét a magyar fővárosba látogat majd, hogy aláírják a megállapodást a kiemelt stratégiai partnerség megteremtéséről és a kölcsönös veszélyhelyzeti segítségnyújtásról. „Törökország rendkívül fontos, sőt nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország energiaellátásának biztonságában, hiszen a Magyarországra irányuló földgázszállítások egy jelentős része Törökországon, a Török Áramlat gázvezetéken keresztül érkezik” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 25. 15:01
Infláció bajnokok egymás között. 🤡🤡 💩💩💩💩💩 😹😹😹😹😹
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!